home POLITICA Cătălin Denciu a refuzat şpaga de la un judecător-pacient

Cătălin Denciu a refuzat şpaga de la un judecător-pacient

Share

Apar mărturii relevante despre medicul-erou de la Spitalul Judeţean Neamţ, Cătălin Denciu, aflat în Belgia, după ce şi-a riscat viaţa pentru a salva din foc pacienţi Covid.

Judecătorul Gheorghe Moroșanu, fost președinte al Judecătoriei Bicaz, povestește că a încercat să îi dea bani medicului erou Cătălin Denciu, după o intervenție chirurgicală, dar acesta a refuzat să-i primească.

„Doctorul Denciu. Mi-a fost anestezist la o operație. După, deși fusesem avertizat, m-am dus la el cu o carte a mea. A luat-o zîmbind, dar mi-a spus: Sper că nu ați pus ceva în ea.

Eu am dat din umeri. El a foiletat cartea, a scos din ea bancnotele și mi le-a dat înapoi. Eroii sînt oameni simpli și normali”, a scris Moroșanu, pe Facebook.

Numerosi alţi pacienti confirmă spusele judecătorului:

 

Ioan Cătălin Denciu are 48 de ani și este descendent dintr-o familie de medici. Soția lui este medic ginecolog și au împreună doi copii.

Medicul anestezist Cătălin Denciu, care a fost grav rănit în timp ce încerca să salveze pacienții din incendiu, a fost transferat în cursul dimineții, într-un spital din Belgia.

„Medicul de la Piatra Neamț, medicul de anestezie și terapie intensivă Cătălin Denciu, va fi transferat de la aeroport, în această seară, de la Iași, către București, la Spitalul Floreasca, unde va fi evaluat și tratat pentru arsuri.

Mâine dimineață va merge în Belgia, la Spitalul Militar Reine Astrid, la Clinica de Arsuri. În această perioadă, spitalul nu primea din exterior, dar am avut discuții împreună și cu premierul și au acceptat transferul mâine dimineață”, a afirmat Tătaru.

Ministrul a precizat că a fost coleg de facultate cu medicul de la Spitalul din Piatra Neamț și este un adevărat profesionist.

„Este un profesionist. Îl cunosc din facultate. Își face meseria, după cum ați văzut în această seară, încercând să salveze pe acei pacienți”, a spus Nelu Tătaru.

Share