home ECONOMIE Deprecierea leului. Când se opreşte?

Deprecierea leului. Când se opreşte?

Share

Iata ca deprecierea leuluiCat se va mai deprecia leul? continua. Care a fost situatia joi, 22 noiembrie, puteti constata aici.

Am fost intrebat azi de cineva de ce este Isarescu multumit de cursul de schimb, cum am scris in acest loc. Deprecierea leului este o realitate.

I-am raspuns: iesi din Bucuresti – daca ti-ai tocit retina cat sa ai impresia ca locuiesti intr-un oras frumos si prosper, si uita-te la campurile plictisite, lasate-n parloaga. Si la celelalte. Aceea este Romania care face 8, nu 3,65 lei/euro. Acasta este motivatia pentru deprecierea leului.

Ceea ce ma deranjeaza cel mai tare este insa inconstienta Bancii Centrale Europene, care nu stie cum sa stopeze cresterea euro, cum am aflat azi. M-am intrebat de ani intregi cum a fost posibil ca moneda euro sa se aprecieze constant, in devalmasie, in raport cu dolarul, acesta sa ramana la un nivel scazut, pe deciziile Fed-ului, luate cu obstinatie, si strategii europeni sa nu-si puna nici o intrebare.

Ca si cum totul este cat se poate de normal si de frumos. Oare suntem condusi de niste aventurieri care gandesc pe termen scurt, sau de niste politicieni responsabili?

Share