Casa Regală ar rămâne la Palatul Elisabeta. Mulţumim, Liviu Dragnea

Share

Imediat după dispariţia din peisaj a oponentului ideii, fostul premier Mihai Tudose, Casa Regală a negociat rapid şi a reuşit să rămână în Palatul Elisabeta. Acum, instituţia este complet dependentă şi datoare PSDragnea, ceea ce anulează credibilitatea Margaretei, custodele coroanei.

Casa Regală se apropie rapid de coaliţia PSD – ALDE

O astfel de terfelire a instituţiei regalităţii nu s-a mai produs niciodată în istoria României. Informaţia este însă încă neclară, pentru că totul este sub semnul provizoratului şi doleanţelor Casei Regale, nu sub cel al certitudinilor.

Adrew Popper vrea lege pentru Casa Regală

Andrew Popper, şeful Casei Regale, susţine că legea privind Casa Regală trebuie adoptată de Parlament. Popper a menţionat că Familia Regală are discuţii cu Guvernul privind găsirea unei soluţii intermediare privind Palatul Elisabeta.

Popper a precizat că au fost discuţii şi cu partidele politice.

Noi speram că problema se va rezolva pe termen lung prin adoptarea acestei legislaţii. Avem toate motivele să credem că va fi adoptată de Parlament. Legea va da posibilitatea ca Familia Regală să rămână în această locuinţă.

, a spus Popper la Antena 3.

Casa Regală caută o soluţie intermediară

Imensa majoritate a suprafeţei acestei clădiri fiind folosită pentru evenimente publice. E foarte puţin probabil ca legislaţia să fie adoptată până pe 5 februarie. Suntem în discuţii cu Guvernul ca să găsim o soluţie intermediară. În ultimele zile am găsit foarte multă bunăvoinţă din partea Guvernului.

, a declarat Andrew Popper. El a precizat că Familia Regală este preocupată de situaţia Palatului Elisabeta:

Nu este preocupată că nu are unde să locuiască, că nu se pune problema că nu au unde să doarmă noaptea. Ci că acest spaţiu este folosit în interesul public. Este o imensă fabrică de evenimente aici. Sunt preocupaţi pentru valoarea istorică a acestui imobil care ar trebui păstrat ca un memorial.

Share