home POLITICA Carmen Iohannis ce căuta lângă Alina Gorghiu?

Carmen Iohannis ce căuta lângă Alina Gorghiu?

Share

Carmen Iohannis ce căuta lângă Alina Gorghiu

Carmen Iohannis a stat, al ceremonia de învestire preşedinte a soţului dumneaei, din Parlamentul României, lângă liderul PNL, Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu a fost aleasă acum două zile, preşedinte al vechiului PNL (deci copreşedinte al noului PNL până în 2016), în dispreţul statutului PNL, după ce, ca la Partidul Instituţional Mexican, vechiul lider “a arătat-o pe aceasta cu degetul”.

Alina Gorghiu este, alături de Dan Mihalache, unul dintre principalii vectori ai PNL, în iulie 2012 şi după lovitura de stat eşuată atunci, care au susţinut acea samavolnicie.

Aparent, nu există nici o legătură între o profesoară ce engleză onestă din Sibiu, soţul ei, fost primar onest al acelui oraş, şi aceste coleoptere politice.

În limbajul diplomatic, ceea ce a permis familia Iohannis să se întâmple în aceste zile este dezastruos. Klaus Iohannis a fost votat de sute de mii de români din diaspora, despre care USL, din care PNL făcea parte, susţinea că nu ar trebui să aibă dreptul să voteze.

Semnalul simbolic pe care îl dă noul preşedinte acum este nu numai negativ. Este cumplit. Iohannis denotă ori slăbiciune şi faptul că, pe fondul acestei slăbiciuni, poate fi manipulat, ori chiar că intenţionează să facă inversul lucrurilor pe care dă impresia declarativ că reprezintă obiectivele sale politice.

Share