home CORUPTIE, POLITICA Carmen Dan despre Cabinetul Orban: “Guvernează minciuna şi impostura”

Carmen Dan despre Cabinetul Orban: “Guvernează minciuna şi impostura”

Share

Senatoarea PSD Carmen Dan lansează un val de critici la adresa guvernului PNL, susţinând că „nu se majorează pensii, nu se măresc alocaţii, se îngheaţă salarii, nu se finanţează proiectele mari de infrastructură demarate de guvernele PSD”.

DONEAZĂ ACUM





PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Ea face şi numeroase referiri la Klaus Iohannis.

„Când guvernează minciună şi impostura… Avem de ceva timp guvernului ‘lui’. Suntem victorioşi? Suntem bine? Întrebări retorice, desigur, pentru că în fiecare zi realizăm, conştientizam şi simţim ‘succesele’ acestui guvern. În fiecare zi ne lovesc în fata minciună şi incompetenta. Au spus că nu vor modifica legea salarizării şi legea pensiilor. Au promis transparenţa totală şi consultare publică. Au promis…

Ne oferă, în schimb, şedinţe de guvern noaptea, ‘ca hotii’, unde, în totală transparentă şi consultare între ei, le dau romanilor realitatea întoarsă a promisiunilor: nu se majorează pensii, nu se măresc alocaţii, se îngheaţă salarii, nu se finanţează proiectele mari de infrastructură demarate de guvernele PSD (vă amintiţi cum ţipau că din gură de şarpe că România nu are autostrăzi? #şieu).

Astea toate în timp ce guvernul se împrumuta miliarde de lei la bănci, bani plătiţi de romani. De toţi romanii! ‘Ai lui’, în aceeaşi ‘totala transparenta’, şi-au asumat aprobarea bugetului, sfidând cu neruşinare Constituţia.

Cu nonşalanţă ne arată că se poate schimba structura anului şcolar într-un stil heirupist şi că nu le pasă că propriii noştri copii sunt cobaii experimentelor unui ministru.

Suntem sub media UE că speranţa de viaţă, dar ne propun să ne pensionăm ‘optional’ la 70 de ani…

Au început această guvernare jucându-se cu nervii şi chiar cu inteligenţa romanilor. Continuă să o facă! Ei chiar cred că le este permis orice!

Un alt exemplu este că la preluarea guvernării au reorganizat structura guvernului.

Avem acum 16 ministere.

N-ar fi un lucru rău, dacă ar fi interes pentru respectarea legii. Pentru că legal ar fi fost că imediat după restructurarea aparatului guvernamental să se intervină cu hotărâri de reorganizare a ministerelor. Aşa că întreb: cum s-au plătit până acum salariile angajaţilor din aceste ministere, dacă încă nu există Hotărâri de Guvern de reorganizare pentru fiecare minister în parte? Cum a fost posibil să se angajeze secretari de star fără număr dacă nu există organigrame aprobate în urma reorganizării?

Cum naiba, de exemplu, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) care nu se mai numeşte aşa, ci Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), primeşte totuşi bani la rectificare că MDRAP!?

De fapt, am înţeles cum! Este evident că ei mai cred că fiind ai ‘lui’, din guvernul ‘lui’, pot orice! Iar eu cred că doar ei mai cred!”, a scris Carmen Dan pe Facebook.

Tot astăzi, după o lungă perioadă de tăcere, a înviat şi fostul premier PSD Viorica Dancila. Ea susţine că declaraţiile ministrului Muncii, Violetă Alexandru, privind ” creşterea vârstei de pensionare” sunt „aberante”.

„Declaraţiile Ralucai Ţurcan şi ale ministrului Muncii, Violetă Alexandru, privind creşterea vârstei de pensionare la 70 de ani sunt pur şi simplu aberante, în condiţiile în care speranţa de viaţă în România este de 75 de ani. Guvernul îşi mai arăta o dată uriaşul dispreţ pe care îl poartă vârstnicilor şi pensionarilor, cărora insistă să le refuze dreptul la o viaţă liniştită şi la pensia pentru care au cotizat în timpul anilor de muncă.

Doamna ministru, nu puteţi forţa oamenii să muncească până la 70 de ani doar ca să nu mai fie nevoie să le plătiţi pensiile! Pensia este un drept, nu o pomană, doamna ministru. Aţi arătat încă o dată că nu cunoaşteţi realităţile din societatea românească şi că nu vă pasă câtuşi de puţin de oameni!”, a scris Dancila pe Facebook.

Ministrul Muncii Violetă Alexandru a revenit joi cu noi detalii despre creşterea vârstei de pensionare, la cerere, la 70 de ani, pentru anumite categorii sociale. Alexandru a precizat că a dus acest subiect în discuţie dat fiind schimbările de la nivel european privind creşterea vârstei de pensionare, adăugând că, în acest moment, Guvernul „e departe de a lua o decizie”.

„Am început să documentăm subiectul. Nu cred că e de luat o decizie fără o dezbatere. Personal, între speranţa de viaţă şi pensionare, merită mai întâi să facem o dezbatere. Să vedem dezbaterile mai întâi. Suntem departe de a lua o decizie.

Însă am văzut la nivel european intenţia de a genera o schimbare în această privinţă şi m-am simţit datoare să discutăm şi noi. În funcţie de cum reacţionează societatea, vom trece la măsurile care se impun. O să fie un impact în sistemul public mai mult decât în cel privat. Nu mă grăbesc să vă anunţ nişte decizii din moment ce nu sunt”, a declarat Violetă Alexandru în cadrul unei conferinţe.

Share