home CORUPTIE, POLITICA Carmen Dan decolează, se crede acum Maica Tereza!

Carmen Dan decolează, se crede acum Maica Tereza!

Share

Fostul ministru de Interne, Carmen Dan, responsabilă de represiunea din 10 august 2018, a postat pe Facebook o imagine în care se compară cu Maica Tereza.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„‘Pacea începe cu un zambet’. Maica Tereza”, a scris Carmen Dan, pe Facebook, postând o fotografie cu ea însăşi.

770 de persoane au depus plângeri în dosarul privind violentele care au avut loc în Piaţa Victoriei, în 10 august.

Fostul ministru al Afacerilor Interne Carmen Dan a fost audiata, la sfârşitul lunii decembrie, la DIICOT în dosarul ’10 august’, care a durat peste şase ore, că nu a vorbit în acea zi cu Liviu Dragnea despre intervenţia jandarmilor.

„Vreau să precizez că ministrul, indiferent de culoarea politică, nu conduce misiunile operative, sens în care am şi declarat şi am şi căutat să argumentez poziţionarea mea. (…) Nu am vorbit cu Liviu Dragnea. (…) Am făcut şi precizări referitoare la comunicarea în planul organizării misiunii sau în planul comunicării publice cu anumite persoane politice, nu au fost indicate, am spus că nu am comunicat, nu am avut întâlniri cu aceste ocazii cu nicio persoană politică, cu nicio persoană care era în afară interesului de activitate al ministerului. Am făcut precizarea că am trimis comunicări şi mesaje informative prim-ministrului României în exercitarea activităţii guvernamentale şi nu politice”, a spus Carmen Dan la ieşirea din sediul DIICOT.

Ea a arătat că le-a spus procurorilor părerea sa referitor la modul în care s-au organizat protestele din 10 august şi că „este absolut firesc” ca organele de anchetă să cheme la audieri orice persoană care are cunoştinţă despre acele evenimente.

„Vreau să vă spun sincer că mă aşteptam să fiu chemată încă de anul trecut, (…) nu s-a pus problema niciun moment să evit în a mă prezenta în fata organelor de anchetă, am avut discuţii în sensul acesta şi în Parlament. A durat destul de mult pentru că cei care au pus întrebări au fost interesaţi să lămurească foarte multe aspecte. În principal, aspectele de interes au vizat rolul pe care ministrul Afacerilor Interne, respectiv Carmen Dan, l-a avut în acea zi. În niciun caz un rol activ, un rol de coordonare a acţiunilor operative, am dat absolut toate amănuntele. (…) Mă aflam la mine în birou în acea zi, nu în Centrul de Comandă”, a mai spus fostul ministru al Internelor.

Share