home CORUPTIE, POLITICA Carmen Dan, Aurelian Bădulescu, citaţi la DIICOT, în Dosarul 10 august

Carmen Dan, Aurelian Bădulescu, citaţi la DIICOT, în Dosarul 10 august

Share

Carmen Dan a fost citată de procurorii DIICOT, în dosarul violenţelor din 10 august 2018, iar astăzi se va prezenta la audieri viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Procurorii au început deja noi audieri, ieri fiind citat ca martor procurorul militar care s-a sesizat din oficiu şi a început ancheta, cu suspiciuni că jandarmii ar fi folosit nejustificat substanţe lacrimogene.

Carmen Dan ar ffi coordonat întreaga intervenţie. Ea s-ar fi aflat în orele protestului în biroul său de la MAI. De altfel, ea a spus că s-a întors special mai devreme, din concediu, pentru a fi la serviciu atunci.

Astăzi, la ora 10.00, va fi audiat la DIICOT viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu. În luna februarie a acestui an, când PSD propunea schimbarea lui din funcție, Bădulescu amenința că va prezenta documente care vor demonstra „implicarea şi modul în care binomul Liviu Dragnea – Carmen Dan a reuşit să manipuleze structurile” pe data de 10 august 2018, astfel încât Jandarmeria „să fie ciuca bătăilor”.

Bădulescu a precizat că va fi audiat în calitate de martor.

„Cu câteva luni în urmă, toată presa spunea că sunt un mincinos şi că m-am dus să declar altceva la DIICOT. Iată că şi atunci, când am fost la Parchetul Militar, am adus lămuriri pentru 10 august. Şi, din nou, declaraţia mea de mâine va aduce noi lămuriri în ceea ce priveşte 10 august. 10 august – dacă se vrea lămurit – se va putea lămuri foarte uşor după audierea de mâine”, a mai precizat Bădulescu.

Aurelian Bădulescu a mai fost audiat în luna februarie a acestui an, la Parchetul Militar, în legătură cu dosarul privind evenimentele din 10 august 2018. El a fost chemat atunci la parchet, după ce a făcut afirmații publice în care spunea că atunci când a fost audiat inițial ar fi mințit. Bădulescu făcea această afirmație în contextul în care PSD îi retrăsese sprijinul politic.

„Dom’le, după câte am făcut eu… Am mers până acolo încât a trebuit să mint. (…) Am avut o altă atitudine decât cea care ar fi trebuit atunci când am declarat în faţa organelor de urmărire penală ce m-au întrebat referitor la evenimentele din 10 august şi am spus asta în contextul în care am vrut să subliniez faptul că am făcut tot ce mi-a stat în putere ca să trag cu acest partid“, a afirmat Bădulescu atunci, după ce PSD Bucureşti a decis să-i retragă sprijinul politic.

El a mai spus că sunt lucruri pe care de acum încolo va trebui să le lămurească cu cei care se ocupă de anchetă.

Întrebat dacă va merge la Parchet să-şi schimbe declaraţia, Aurelian Bădulescu a replicat: „Nu, o să mă cheme Parchetul şi o să zică: «Domnu’ Bădulescu, ai spus că ai minţit». Da, domnule. «Ia pixul şi hârtia şi hai să vedem ce trebuie să îndreptăm aicea»“.

Ulterior, el a explicat că a spus că a minţit, pentru a atrage atenţia asupra unei situaţii. ”Dacă aş fi spus să aduc lămuriri, nimeni nu ar fi reacţionat”, a subliniat Bădulescu.

Share