Cărămida cu vată bazaltică – alegerea perfectă pentru locuința ta

Share

De ce să alegi cărămizi cu vată bazaltică pentru construcția casei tale? Pentru că nicăieri nu e ca acasă, cu siguranță îți dorești ca noua ta locuință să fie exact așa cum ai visat – aspectuoasă, confortabilă și sigură. Pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie să te asiguri că alegi cele mai bune materiale de construcție pentru tine.

Dacă ai ales ca locuința ta să fie constituită din cărămidă, următorul pas este să alegi tipul acesteia. Și oare ce vei alege? Cărămida simplă sau cea cu vata bazaltica? În cele ce urmează, descoperă care sunt avantajele de care vei avea parte dacă îți construiești noua casa din cărămidă cu vată bazaltică.

Ce reprezintă vata bazaltică?

Vata bazaltică este unul dintre cele mai bune materiale termoizolante. Acesta are la bază o rocă vulcanică, denumită bazalt, compusă din minerale bogate în fier și magneziu. Bazaltul este supus mai multor procese tehnologice, prin intermediul cărora ia naștere vata bazaltică.

Acest tip de material se folosește cel mai des pentru izolarea pereților, dar datorită calității oferite, este folosită din ce în ce mai des și în acoperișuri, mansarde sau terase. Cărămizile umplute cu vată bazaltică poate reprezenta alegerea ideală pentru noua ta locuință, datorită avantajelor acesteia.

Avantaje cărămizi cu vată bazaltică

Ecologic și sustenabil. Spre deosebire de pereții izolați clasic, pereții construiți cu caramizi umplute cu un material izolant nu mai necesită renovare sau înlocuirea izolației după o anumită perioadă de timp. Totodată, fiind fabricate din materii prime naturale, acestea pot fi reciclate până la 100%.

Izolare fonică. Un alt motiv pentru care îți dorești să alegi cărămizi cu vată bazaltică este faptul că acestea izolează fonic mai bine decât acelea obișnuite cu goluri. Zgomotul aerian este absorbit, iar casa va avea un confort acustic sporit.

Izolare termică. Aceste tipuri de cărămizi, păstrează căldura în interior în sezonul rece și asigură un mediu răcoros pe timpul verii. Nu necesită nici un sistem de izolație suplimentar, ceea ce poate reprezenta o investiție inteligentă. Totodată, acestea au o inerție termică superioară față de un perete obișnuit cu o izolație de 10 cm.

Rezistența la foc. Atât învelișul la foc, cât și izolația din vată bazaltică sunt materiale incombustibile, care nu contribuie la dezvoltarea sau la întreținerea unui posibil incendiu.

Acestea sunt doar principalele motive pentru care cărămizile umplute cu material de izolare ar putea reprezenta alegerea potrivită pentru locuința ta și a familiei tale. Te sfătuim să acorzi o atenție sporită nu doar la materialele pe care le folosești, ci și la constructorii pe care te bazezi, pentru ca toate detaliile să iasă exact cum ți-ai dorit.

Share