home MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Campania Anti-Basescu continua. Gabi Firea il fragezeste pe Macovei de la ANI

Campania Anti-Basescu continua. Gabi Firea il fragezeste pe Macovei de la ANI

Share

Catalin Macovei pCatalin Macovei, fost procuror DNA, presedintele Agentiei Nationale de Integritate, este invitat acum la emisiunea “Prezidentiale 2009”, moderata de Gabriela Vranceanu-Firea.

Moderatoarea il fragezeste bine pe Macovei cu seturi de intrebari, incercand in toate modurile sa il faca sa spuna ca Sorin Rosca-Stanescu si Bogdan Chirieac nu l-au santajat pe malul Lacului Snagov.

In studio este invitat si Bogdan Chirieac, care pledeaza pentru faptul ca Romania a devenit un stat in care iti este frica sa te intalnesti, ca ziarist, cu un interlocutor, la o terasa si sa pui intrebari, pentru ca esti acuzat de santaj.

Pe telefon intra si SRS, care-l incolteste si el pe Macovei, punandu-i intrebari la care acesta aproape ca raspunde, ca la procuror, prin da sau nu.

Una peste alta, in timp ce Realitatea TV baga capul in nisip ca strutul si gloseaza pe moartea lui Gheorghe Dinica, Antena 3 contraataca si incearca sa-l faca pe Macovei sa spuna ca nu a fost santajat. Omul tine steagul sus, afirmand: “Chiar m-ati santajat, dle Sorin Rosca Stanescu!”.

In acest timp, SRS si Chirieac incep sa se contrazica, dar tin steagul sus si incep sa puna intrebari, ca si in cazul aparitiei inregistrarii de la Comisia Udrea: cum, cine si de ce a facut inregistrarea? – se intreaba Bogdan Chirieac, aducand aminte de trimiterea intelectualitatii romane la puscarie si la Canal in anul 1946.

Probabil ca Bogdan Chirieac se considera intelectual. Probabil ca SRS se considera asijderea. Poate ca si Gabi Firea se crede la fel. Avem insa o problema de logica.

Intelectualul este individul care isi foloseste experienta teoretica, dobandita prin instructie, pentru a se orienta sanatos in viata de zi cu zi.

Este greu de spus, de exemplu, ca Goebbels, care asculta Wagner si iubea picturile lui Renoir, dar era un criminal, era un intelectual. Dragostea sa pentru arte nu-i folosise in viata de zi cu zi. Nici lui Chirieac, nici lui Sorin nu le foloseste instructia capatata prin cele scoli.

Au santajat probabil un om.

Share