home CORUPTIE, POLITICA Camelia Bogdan: Dan Voiculescu a pilotat banii Securităţii după 1990

Camelia Bogdan: Dan Voiculescu a pilotat banii Securităţii după 1990

Share

Camelia Bogdan a vorbit despre demersul pe care-l pregătește la CEDO, după a doua excludere a ei din magistratură, motivele pentru care statul nu recuperează banii din Dosarul ICA, precum și despre problemele din sistem.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Camelia Bogdan despre Dan Voiculescu, zis Felix în dosarele Securităţii:

Ca să fiu mai explicită, începând cu anul 1990, domnul Dan Voiculescu, având împuternicire pe conturile Crescent, aparținând fostei Securități, a dirijat banii fără ca autoritățile statului român să-l deranjeze preț de o secundă. Trebuie investigat ce s-a întîmplat cu banii care aparțin poporului român. Procuroruii români sunt depășiți de situație, fie din apatie, fie din alte cauze. Din acest motiv, apreciez că statul român trebuie să contracteze specialiști / firme de avocatură, specializați în recuperarea produsului infracțiunii. De altfel, în 1990, statul român a început o astfel de investigație, însă autoritățile române – fosta Bancă Română de Comerț Exterior și Guvernul României – au împiedicat investigația, refuzând să colaboreze. 

Istoria dreptului unei țări trebuie reflectată în mod fidel, faptul ca reprezentanții statului român nu au avut nicio inițiativă de a repatria sumele rămase în off-shore-uri în anul 1989 sau de a investiga condițiile în care s-a produs decesul domnului Marin Ceaușescu (fratele lui Nicolae Ceaușescu, care a murit în 28 decembrie 1989, la Viena), neputand fi trecut cu vederea.

Nu doar în dosarul ICA am văzut transfuzii din contul Crescent, ci și ulterior am avut convingerea ca problema repatrierii fondurilor fostei Securități, al cărei continuator în drepturi este SRI, nu va fi pusă niciodata pe tapet, deoarece nu există voință politică. În anul 2016, în contextul scandalui Swiss Leaks, am solicitat autorităților române să inițieze demersurile intrării în posesia conturilor cetățenilor români deschise la UBS Geneva, în vederea formularii unor cereri de repatriere întemeiate pe prevederile art 57 Convenția ONU împotriva corupției.

Deși investigatorul german mi-a confirmat că datele au ajuns la ministrul Justiției din acea vreme, Raluca Prună, corespondența cu dumneaei purtându-se pe adresa de email ce i-a fost alocată de minister, nicio sumă de bani nu a fost recuperată până în prezent. Menționez însă că există și mecanisme civile de recuperare a produsului infracțiunii în cauzele cu componentă transnațională, și avocați de o înaltă pregătire profesională, este doar nevoie ca ANAF să vrea să aduca banii la bugetul de stat.

Camelia Bogdan a fost exclusă de două ori din magistratură, prima dată în 2017 și a doua oară în 2018. După prima excludere, judecătoarea a câștigat, la Înalta Curte, procesul împotriva CSM și s-a întors, pentru scurt timp, în sistemul de justiție.

La câteva luni, însă, CSM a decis o nouă excludere a ei din magistratură. Și această decizie a fost atacată în instanță de Camelia Bogdan, însă nu există încă o decizie a judecătorilor Curții Supreme.

Citeşte şi
Jurnalistul Mircea Marian (Newsweek) face bășcălie crâncenă, pe Facebook, de așa-zișii jurnaliști ai Antenei 3,
Fostul premier Adrian Năstase, fostul miinistru de Externe Adrian Severin şi patronul Intact, Dan Voiculescu,
Ramona Bruynseels, cadidata la Preşedinţie a PPUSL, partidul lui Dan Voiculescu, reclamă șantaje și folosirea
Alexandru Cumpănaşu este acolo unde este pentru că e puternic susţinut. Un mare gânditor spunea
Antena Group a cumpărat cu 43 de milioane de lei fără TVA – 51 de
Ramona Bruynseels, candidata lui Dan Voiculescu la Preşedinţia României, s-a lovit la operaţie, apoi a
Deputatul PSD Oana Florea a declarat, la Antena 3, că este una dintre persoanele vizate
Bogdan Pascu, unul dintre oamenii de încredere ai lui Dan Voiculescu, a fost numit consilier
Trupa Bere Gratis a cantat in deschiderea lansarii candidaturii Ramonei Ioana Bruynseels la alegerile prezidentiale.
Jurnalistul civic Mălin Bot revine cu noi evoluţii publice ecentrice caracteristice. El a intrat peste
Share