home CORUPTIE, POLITICA Camelia Bogdan: Dan Voiculescu a pilotat banii Securităţii după 1990

Camelia Bogdan: Dan Voiculescu a pilotat banii Securităţii după 1990

Share

Camelia Bogdan a vorbit despre demersul pe care-l pregătește la CEDO, după a doua excludere a ei din magistratură, motivele pentru care statul nu recuperează banii din Dosarul ICA, precum și despre problemele din sistem.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Camelia Bogdan despre Dan Voiculescu, zis Felix în dosarele Securităţii:

Ca să fiu mai explicită, începând cu anul 1990, domnul Dan Voiculescu, având împuternicire pe conturile Crescent, aparținând fostei Securități, a dirijat banii fără ca autoritățile statului român să-l deranjeze preț de o secundă. Trebuie investigat ce s-a întîmplat cu banii care aparțin poporului român. Procuroruii români sunt depășiți de situație, fie din apatie, fie din alte cauze. Din acest motiv, apreciez că statul român trebuie să contracteze specialiști / firme de avocatură, specializați în recuperarea produsului infracțiunii. De altfel, în 1990, statul român a început o astfel de investigație, însă autoritățile române – fosta Bancă Română de Comerț Exterior și Guvernul României – au împiedicat investigația, refuzând să colaboreze. 

Istoria dreptului unei țări trebuie reflectată în mod fidel, faptul ca reprezentanții statului român nu au avut nicio inițiativă de a repatria sumele rămase în off-shore-uri în anul 1989 sau de a investiga condițiile în care s-a produs decesul domnului Marin Ceaușescu (fratele lui Nicolae Ceaușescu, care a murit în 28 decembrie 1989, la Viena), neputand fi trecut cu vederea.

Nu doar în dosarul ICA am văzut transfuzii din contul Crescent, ci și ulterior am avut convingerea ca problema repatrierii fondurilor fostei Securități, al cărei continuator în drepturi este SRI, nu va fi pusă niciodata pe tapet, deoarece nu există voință politică. În anul 2016, în contextul scandalui Swiss Leaks, am solicitat autorităților române să inițieze demersurile intrării în posesia conturilor cetățenilor români deschise la UBS Geneva, în vederea formularii unor cereri de repatriere întemeiate pe prevederile art 57 Convenția ONU împotriva corupției.

Deși investigatorul german mi-a confirmat că datele au ajuns la ministrul Justiției din acea vreme, Raluca Prună, corespondența cu dumneaei purtându-se pe adresa de email ce i-a fost alocată de minister, nicio sumă de bani nu a fost recuperată până în prezent. Menționez însă că există și mecanisme civile de recuperare a produsului infracțiunii în cauzele cu componentă transnațională, și avocați de o înaltă pregătire profesională, este doar nevoie ca ANAF să vrea să aduca banii la bugetul de stat.

Camelia Bogdan a fost exclusă de două ori din magistratură, prima dată în 2017 și a doua oară în 2018. După prima excludere, judecătoarea a câștigat, la Înalta Curte, procesul împotriva CSM și s-a întors, pentru scurt timp, în sistemul de justiție.

La câteva luni, însă, CSM a decis o nouă excludere a ei din magistratură. Și această decizie a fost atacată în instanță de Camelia Bogdan, însă nu există încă o decizie a judecătorilor Curții Supreme.

Citeşte şi
Trupa Bere Gratis a cantat in deschiderea lansarii candidaturii Ramonei Ioana Bruynseels la alegerile prezidentiale.
Jurnalistul civic Mălin Bot revine cu noi evoluţii publice ecentrice caracteristice. El a intrat peste
Nici o suspendare a preşedintelui României nu are loc fără prezenţa lui Dan Voiculescu: FACIAS,
La lansările de carte ale lui Dan Voiculescu şi Adrian Năstase au venit şi câţiva
În sistemul judiciar românesc, foarte importantă este recunoaşterea vinovăţiei. Faptul că eşti conştient ce ai
Tribunalul București a admis marți cererea de eliberare condiționată a omului de afaceri Dan Voiculescu.
În acest ultim capitol din Armaghedonul Oligarhilor dedicat lui Dan Voiculescu, citim CV-ul acestui vrednic
Mesajul de mai jos al firmei canadiene, "Reţineţi-l pe Dan Voiculescu", era exact pentru implicarea
Marele specialist din presă în Dan Voiculescu este jurnalistul Dan Badea, care a scris şi
Dan Voiculescu va ispăşi pedeapsa definitivă şi irevocabilă primită în dosarul privatizării Institutului de Cercetări
Share