home POLITICA Călin Popescu Tăriceanu se compară cu Winston Churchill

Călin Popescu Tăriceanu se compară cu Winston Churchill

Share

Călin Popescu Tăriceanu se compară, pe Facebook, cu fostul premier britanic Winston Churchill, făcând o paralelă între modul în care ALDE a eșuat la europarlamentarele din 26 mai și pierderea de către fostul premier britanic a alegerilor din 1945.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Tăriceanu spune că sunt două lecţii aici: nu mereu cei care iau voturile le şi merită şi să nu te consideri învins doar pentru că adversarii îţi spun asta.

„Astăzi se împlinesc 74 de ani de la un eveniment politic care a zguduit mapamondul şi se va preda veşnic în şcolile de politologie. Winston Churchill, cel mai mare britanic care a trăit vreodată, cum îl consideră ai lui, omul care şi-a dus ţara la victorie, ca premier, în Al Doilea Război Mondial, a pierdut stupefiant primele alegeri organizate după înfrângerea lui Hitler, deşi, personal, avea 83% încredere în sondaje. I-a rămas satisfacţia că cel puţin pleca în opoziţie după ce învinsese duşmanul nazist”, a scris Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Călin Popescu Tăriceanu menţionează că marele bărbat de stat nu a dezarmat, a continuat lupta şi, în 1951, a revenit la cârma ţării, iar cel care îl învinsese în alegeri a rămas în istorie mai mult graţie acelei suprinzătoare înfrângeri a lui Churchill.

„De aici, prima lecţie ar fi că nu mereu cei care iau voturile le şi merită. A doua, niciodată să nu te consideri învins doar pentru că adversarii îţi spun asta!”, încheie Tăriceanu.

La alegerile europarlamentare din 26 mai, ALDE nu a reușit să treacă pragul electoral, obținând sub 5% din voturi, astfel că formațiunea lui Tăriceanu nu a trimis niciun reprezentant în Parlamentul European.

Liderul ALDE cochetează cu ideea de a candida la alegerile prezidențiale din toamna acestui an și încearcă să convingă PSD să îl susțină și să îl desemneze candidat comun al coaliției PSD – ALDE.

Citeşte şi
Presedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, compara declaratiile lui Klaus Iohannis in legatura cu Raportul GRECO
Călin Popescu Tăriceanu trimite în derizoriu Raportul GRECO și vorbește despre „sentințe venite din pădurile
Călin Popescu Tăriceanu a adus la Braşov, după modelul PSD, peste 6.000 de manifestanţi pentru
Călin Popescu Tăriceanu şi a anunţat prezenţa pentru duminică, la marşul organizat de ALDE Braşov.Intitulat
Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri că PSD este „în scădere” în sondaje,
Momente penibile la Focşani, în care a fost implicat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, vrea ca Parlamentul să adopte un mandat-cadru, în pregătirea reprezentării
Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că românii care contestă actuala coaliţie de guvernare
Mihnea Constantinescu era martor-cheie în dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu. DNA îl acuză pe Tăriceanu
Firma austriacă despre care DNA susține că l-ar fi mituit pe Călin Popescu Tăriceanu cu
Share