home CORUPTIE, POLITICA Călin Popescu Tăriceanu, lipsă de caracter şi turpitudine (Wikileaks))

Călin Popescu Tăriceanu, lipsă de caracter şi turpitudine (Wikileaks))

Share

Rândurile de mai jos arată cine este cu adevărat Călin Popescu Tăriceanu, încă preşedinte al Senatului României şi de câtă iresponsabilitate este capabil acest personaj.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

“Nu este exclus ca acest trădător nenorocit,  între 2008-2009, să fi aruncat cu bună știință România în haosul crizei prin tocarea tuturor resurselor financiare de care dispunea bugetul țării!”, afirmă Comisarul.

C O N F I D E N T I A L SECTION 01 OF 04 BUCHAREST 000373
Tags: Băsescu, Tăriceanu, Geoană, NATO, Irak, politic extern, militar, Cioroianu, politic intern, suspendare
Subiect: Discuţiile separate ale Ambasadorului SUA, Nicholas Taubman cu Traian Băsescu, Călin Popescu Tăriceanu şi Mircea Geoană, în datele de 29 şi 30 martie (n.n.: 2007)

Ambasadorul şi-a manifestat îngrijorarea legată de faptul că relaţiile tensionate dintre cei trei au repercusiuni şi asupra altor domenii, precum investiţiile şi percepţia cetăţenilor cu privire la evoluţia ţării. Ambasadorul i-a avertizat pe cei trei că se pune problema dacă România mai este o locaţie sigură pentru organizarea Summit-ului NATO, apreciind că SUA nu vor accepta organizarea summit-ului la Bucureşti, dacă nu va fi evident că România este pregătită să îşi facă datoria de ţară-gazdă. A sugerat fiecăruia dintre cei trei să îşi arate susţinerea pentru NATO şi politica Alianţei, cu ocazia aniversării NATO pe 4 aprilie, menţionând că un astfel de mesaj ar restabili încrederea Alianţei în capacităţile României. Oficialul american a precizat că politicienii români au acceptat sugestiile.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu şi-a manifestat nemulţumirile legate de preşedintele Traian Băsescu, pe care l-a acuzat că a încălcat prevederile Constituţiei şi pentru a-şi susţine opinia cu privire la retragerea trupelor din Irak înainte de Crăciun.

Acuzaţiile pe care premierul le-a adus şefului statului în cadrul întrevederii cu ambasadorul, au vizat faptul că preşedintele a intrat în conflict atât cu Guvernul, cât şi cu Parlamentul, cu presa şi cu celelalte instituţii ale statului. Tăriceanu a afirmat că, până la începutul anului 2007, a păstrat aparenţele unei bune relaţii cu preşedintele pentru a nu periclita procesul de aderare al României la UE.

Tăriceanu a relatat şi despre modul în care preşedintele a încurajat scindarea PNL, prin susţinerea desprinderii grupului condus de Stolojan. Premierul a concluzionat că, probabil, va fi obligat să susţină moţiunea de suspendare a preşedintelui Băsescu. Plângerile primului ministru au vizat şi faptul că preşedintele Băsescu “se implică peste tot”, subliniind faptul că acesta ar trebui să îşi asume rolul de mediator şi nicidecum de “jucător”. Tăriceanu l-a informat pe ambasador că, în cursul săptămânii următoare, va prezenta Parlamentului spre aprobare o nouă componenţă a guvernului.

În ceea ce priveşte retragerea trupelor române din Irak, Tăriceanu a amintit faptul că “este momentul ca şi noi să facem acest lucru”, aşa cum au anunţat că vor proceda şi celelate state din Europa, precum şi SUA, dar a afirmat că România nu va acţiona “decât după consultări cu reprezentanţii SUA şi stabilirea unui calendar comun”. El a mai adăugat că opinia publică din România susţine cu vehemenţă retragerea trupelor, cu toate că Preşedintele Băsescu are o “părere diferită” cu privire la acest subiect. Cu toate acestea, potrivit lui Tăriceanu, preşedin

Citeşte şi
Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a cerut demisia necondiționată din funcție a președintelui Klaus Iohannis,
Presedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, compara declaratiile lui Klaus Iohannis in legatura cu Raportul GRECO
Călin Popescu Tăriceanu trimite în derizoriu Raportul GRECO și vorbește despre „sentințe venite din pădurile
Călin Popescu Tăriceanu se compară, pe Facebook, cu fostul premier britanic Winston Churchill, făcând o
Călin Popescu Tăriceanu a adus la Braşov, după modelul PSD, peste 6.000 de manifestanţi pentru
Călin Popescu Tăriceanu şi a anunţat prezenţa pentru duminică, la marşul organizat de ALDE Braşov.Intitulat
Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri că PSD este „în scădere” în sondaje,
Momente penibile la Focşani, în care a fost implicat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, vrea ca Parlamentul să adopte un mandat-cadru, în pregătirea reprezentării
Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că românii care contestă actuala coaliţie de guvernare
Share