home EVENIMENT, POLITICA Cabinetul Orban a început subţierea structurii Guvernului

Cabinetul Orban a început subţierea structurii Guvernului

Share

Cabinetul Ludovic Orban s-a întrunit ieri, la ora 12.00, în prima ședință oficială. Executivul a avut o primă discuţie despre reducerea numărului de ministere de la 26 la 16.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Se pregăteşte şi o OUG privind veniturile minerilor, în condițiile în care peste 70 de mineri ai Salinei Ocna Dej sunt blocați în subteran.

O altă prioritate explicită a noului premier este ”depesedizarea” aparatului guvernamental. „Mâine după ședința de guvern asta e prioritatea – depesedizarea! După care urmează audit la fiecare minister pentru organigramă, și audit la fiecare entitate subordonată ministerelor pentru că vrem să venim cu pasul al doilea de restructurare care să vizeze agenții, autorități, oficii, comisii, comiții, comitete”, a declarat marți, pentru Digi24.ro,noul premier

Ludovic Orban a afirmat, marți, că ordonanța de urgență pentru restructurarea Guvernului este în lucru, iar aceasta va fi adoptată în cursul zilei, în prima ședință oficială a Executivului.

Potrivit agendei oficiale a Guvernului, Ludovic Orban va participa, după ședința de guvern la preluarea mandatelor la patru ministere. Astfel, la ora 14.30, noul premier va merge la Finanțe împreună cu Florin Cîțu, la 15.30 va fi la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri împreună cu Virgil Daniel Popescu, la 16.30 va participa la preluarea mandatului de ministru al Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor de către Lucian Nicolae Bode, iar la 17.30 va fi împreună cu Adrian Oros Nechita la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Înainte de ședința de guvern și de preluările de ministere, miercuri dimineață, la ora 09.00, Orban va participa la inaugurarea capacității de producție și mentenanță pentru transportorul de trupe 8×8 Piranha 5, împreună cu miniștrii economiei și apărării naționale.

Citeşte şi
Aproape 300.000 de români au votat în Diaspora, pe listele suplimentare și prin corespondență, până
PNL Bucuresti anunta ca a sesizat Corpul de Control al Prefectului Capitalei pentru a verifica
Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprişan, l-a amenintat pe Sebastian Oancea, jurnalist la Realitatea de
Viorica Dăncilă a anuntat, joi seara, la Romania TV ca ii este teama ca fiul
Ludovic Orban continuă curăţenia generală în urma PSD. Carcalacii lăsaţi de PSD în Sănătat sunt
Viorel Cataramă, candidat la prezidenţiale, a fost informator al Securităţii, iar notele pe care le
Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat că va verifica oportunitatea emiterii ordinului privind concesionarea terenurilor
Așa cum ne așteptam, continuă restrângerile de personal din mândra noastră presă, din diferite motive:
Prestigiosul cotidian american Washington Post nu este, se pare, nici el imun la criza care
Pe surse. Holdingul Adevărul va trece, din septembrie, la o reorganizare a redacţiilor locale, ceea
Share