home CORUPTIE, POLITICA Buzatu, PSD Vaslui: Nu vreau să port mască, vreţi să ne luăm la bătaie?

Buzatu, PSD Vaslui: Nu vreau să port mască, vreţi să ne luăm la bătaie?

Share

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD), a fost avertizat de reprezentanţii PNL Vaslui cu privire la faptul că încalcă legea.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

El ce a refuzat să poarte masca de protecţie, la şedinţa ordinară a CJ, iar unii dintre consilierii PSD au procedat la fel.

Consilierul PNL Liviu Iacob i-a reproşat lui Dumitru Buzatu că, prin refuzul de a purta masca, dă un exemplu nepotrivit atât consilierilor judeţeni PSD, cât şi cetăţenilor judeţului, în general.

Consilierii judeţeni liberali au invocat o dispoziţie dată chiar de preşedintele CJ Vaslui, care prevede obligativitatea purtării măştii de protecţie de către angajaţii CJ şi de vizitatorii care intră în instituţie.

„Eu mă simt ameninţat în momentul ăsta prin faptul că mare parte dintre dumneavoastră nu purtaţi corect măştile sau nu purtaţi deloc. (…) Este o lege care a fost votată în Parlament chiar de PSD privind obligativitatea purtării măştii şi vă rog frumos să facem o şedinţă în condiţii legale, în care toţi să ne simţim în siguranţă. (…) Sunteţi mai presus de lege? Asta e în semn de fronda sau de protest? Dacă vreţi, putem merge în fata prefecturii, să protestăm că ne-au pus măşti”, a spus Liviu Iacob.

În replică, Dumitru Buzatu a susţinut că refuză să poate masca de protecţie, însă acest lucru poate fi sancţionat numai de către instituţiile abilitate. El a adăugat că faptul că nu poartă mască nu împiedica bunul mers al şedinţei de Consiliu Judeţean.

„Eu vă rog să credeţi că sunteţi în siguranţă aici. N-am auzit să existe printre noi vreun caz de infectare cu ceva, nu discut despre ceea ce toată lumea discuta în momentul acesta. Este foarte bine că v-aţi conformat acestui ordin, dar asta nu înseamnă că toate conduitele trebuie să le fixaţi dumneavoastră. Poate sunt persoane care acceptă să ia şi amenzi şi altceva şi atunci, asta este, trebuie să luaţi notă de aceste conduite. (…) Nu-mi prescrieţi dumneavoastră conduitele mie şi nimeni din această sală! (…) Sunteţi liber să procedaţi cum vreţi! (…) Vreţi să ne luăm la bătaie, ce vreţi să facem? Sunteţi într-un cadru instituţional, nu puteţi să mă obligaţi pe mine, nu puteţi! (…) Nu vreau să port masca şi autorităţile competente pot lua măsurile de rigoare, dar nu sunteţi dumneavoastră autoritatea competenta”, a transmis Dumitru Buzatu.

Liberalii au solicitat supunerea la vot a purtării de către preşedintele Buzatu a unei măşti de protecţie, lucru refuzat de acesta pe motiv că „o conduită personală nu poate fi supusă la vot”.

Dumitru Buzatu a mai anunţat că nu va purta masca nici la viitoarea şedinţă a Consiliului Judeţean Vaslui.

Share