home EVENIMENT, POLITICA Burta lu’ Oprea a trecut peste groapa-n care a murit Gigină

Burta lu’ Oprea a trecut peste groapa-n care a murit Gigină

Share

Un om a murit. Bogdan Gigină, poliţist. El se afla în coloana oficială a viceprimministrului Gabriel Oprea, supranumit cu răutate de unii Găbiţă Anticorupţie.

Gigină gonea pe Ştirbei cu peste 100 de kilometri pe oră, pe ploaie, cu casca pe cap, pe motocicleta Poliţiei. Bun. am putea spune: tembel poliţist, îşi merită soarta, de ce gonea în acest fel, nu trebuia să galopeze ca nebunul!

Păi Bogdan Gigină gonea pentru că aşa era ordin de la domnu’ ministru, coloana să dea repede înainte, că avea treabă Găbiţă Anticorupţie, de la frizer la cafea, de la cafea la înghiorţăit raţă pe varză, de la înghiorţăit raţă pe varză la minister, de la minister acasă, de acasă la partid şi toate astea în viteză, pe străzile Bucureştiului, măreţei patrii socialiste, pe care se lucrează intens la carosabil.

Iar dacă ţie, pe motocicletă, îţi iese în cale o lucrare, o groapă, ai băgat gigină pe mânecă. Atenţie: vedem pe Digi24 imagini de după accident, în care la locul accidentului se spală de zor carosabilul. Să fie o încercare de ştergere a probelor?

Poliţia Română spală imaginea lui Găbiţă Anticorupţie şi-l aruncă încă o dată, şi încă o dată, şi iar, şi iar, mereu, în aceeaşi groapă, pe bietul Bogdan Gigină:

Politistul (n.n.: Bogdan Gigină) se afla in exercitarea atributiunilor de serviciu specifice Politiei Rutiere, conform reglementarilor legale in domeniu, fiind angrenat in dispozitivul mobil si fix de fluidizare a traficului rutier in municipiul Bucuresti, asigurand deplasarea in siguranta, a unei coloane oficiale, precum si a celorlalti participanti la trafic.

(n.n.: atribuţiunile de serviciu ale poliţistului nu sunt să gonească precum un biker, pe ploaie, prin metropolă, că aşa vrea muşchii ministrului; ironic, el cică asigura deplasarea în siguranţă a coloanei oficiale… cum Dumnezeu făcea asa, când nici el nu era în siguranţă? cum asigura deplasarea în siguranţă a celorlalţi participanţi la trafic, dacă el însuşi gonea ca o nălucă, precum Valentino Rossi la raliul de la Monte Carlo?)

Coloana oficiala a viceprim-ministrului pentru securitate nationala, ministrul Afacerilor Interne, de care demnitarul beneficia in conditiile legii, se deplasa cu o viteza adaptata (n.n.: adaptată la transportarea burţilor, guşelor şi fălcilor lui Găbiţă Anticorupţie) la conditiile meteo si de trafic existente, pe traseul Baneasa – P-ta. Presei Libere – Arcul de Triumf – P-ta. Charles de Gaulle – P-ta. Victoriei – Bd. Uranus – Str. Stirbei Voda, dupa ce acesta participase la o activitate in cadrul unei institutii din domeniul securitatii si ordinii publice.

Pe traseul Băneasa? Ahahahahaaaaaa! Baneasaaaaaa! Baneasaaaaaa! Oprea revenea de la o activitate. Vom afla oare sau nu care era acea activitate de la care revenea?

Robert Turcescu pe Facebook:
«Hopaaaa!
Surse: “Va spun eu de unde venea domnul Oprea, de la restaurantul Jour Fixe Clasic de pe str. Gramont, al carui proprietar este Piedone si unde a dezbatut ,,interesul national,, de pe la ora 14”.
Alo, politia?»

Cum e să fugi în coloana oficială

Dar să o zicem şi pe aceasta. De-a lungul timpului, am fost în mai multe coloane oficiale şi am avut o senzaţie profundă de disconfort.

Este foarte obositor. Eşti într-o maşină, în care nici nu mai contează în ce poziţie stai, în cap sau comod, pe canapea. Maşina este smucită pe străzi, în toate direcţiile, de mâinile şi picioarele îndemănatice ale şoferului.

Tu stai pe scaun şi te uiţi îngrozit cum lumea fuge sub tine, înapoi. Scaunul saltă sub tine, în ritmul galopant în care roţile mănâncă pământul, te uiţi la girofarul de la maşina din faţă, sirena face uau-uau-uau ca nebuna şi te tot duci înainte, fugi spre nu se ştie ce…

Am fost gonit astfel, ca smintitul, în coloane oficiale prin Bucureşti, Ploieşti, Buzău, Focşani, Bacău, Piatra Neamţ. Pe trotuare, în asemenea momente, sunt oameni care se holbează la tine ca la urs, înjurându-te-n gând.

Mergi cu o maşină cu girofar în faţă, cu sirena pornită, de parcă e ceva grav, nu ştiu, incendiu, cutremur, stare de asediu, de parcă ai fi în salvare şi te duce la Reanimare. Ce este în capul unui om care are astfel de plăceri, să fugă aşa, ca zebedeul? E o demonstraţie de forţă? Posibil. Dar înseamnă că ai probabil probleme la cap.

Legalitate

Ca să nu mai vorbim că viceprimministrul nu are dreptul să gonească astfel decât în situaţii speciale, conform legii. Atunci când e o urgenţă, poate folosi antemergători de poliţie. Altfel, face abuz de coloană oficială.

Ce situaţie specială era aceea? Tocmai născuse amanta din Băneasa şi trebuia mers la Guvern, unde-l aştepta secretara, al cărei soţ rămăsese gravid cu maşina de scris a bunicului ministrului?

Conform informaţiilor oficiale, maşina nu circula cu viteza legală, ci cu peste 100 de kilometri pe oră. Cine este vinovat pentru asta? A dat ordin Gabriel Oprea?

Nu cumva Gabriel Oprea goneşte cu 100 la oră zilnic, indiferent de oră, indiferent unde se duce, chiar dacă nu are nici o urgenţă, penru că în mintea lui consideră că, fiind viceprimministru, toată lumea e a lui şi poate face ce doreşte?

Gigină era în coloana oficială

În comunicatul oficial se mai afirmă că săracul Gigină se deplasa pentru a fluidiza traficul pentru coloana oficială. Adică nu era în coloana oficială? Se îndrepta spre o poziţie în trafic pentru a-i face lui Găbiţă Anticorupţie culoar de fugă?

Mai departe, ce mai spune Poliţia Română:

Ministrul Afacerilor Interne a comunicat cu secretarul de stat Raed Arafat si cu ceilalti decidenti din conducerea MAI, pentru interventia de urgenta a echipajelor SMURD si informarea permenenta in legatura cu evolutia situatiei.

S-a tinut legatura cu echipajele SMURD si cu Spitalul Universitar, iar ministrul de Interne a fost permanent informat.

Conform informaţiilor de la faţa locului, şoferul lui Găbiţă Anticorupţie ar fi oprit iniţial, dorind să-şi ajute colegul, iar demnitarul i-ar fi cerut să plece. Scopul: probabil muşamalizarea incidentului. Este asta ucidere din culpă? Dumnezeu să-l ierte pe Gigină.

Mărturie de la faţa locului. Ana Maria Itoafă pe Facebook. Şi faţa locului era umflată

Haideti ca putem! Am mai facut o de cateva ori!
‪#‎Opreademisia‬
Am fost primul linga corpul saracului politist..eram la semafor incercand sa virez stanga dinspre eroilor pe calea plevnei spre militar..

Am vazut politistul in intersectie oprind masinile si apoi am vazut in noapte luminile de la girofarurile masinilor care se apropiau..a trecut prima motocicleta apoi passatul..am auzit zgomotul fiarelor rasturante si un fior rece mi a trecut prin corp..am realizat accidentul si am lasat masina unde era si am fugit catre locul accidentului..erau 2 gropi..prima mai putin adanca,a doua mai mare in care zacea motocicleta..el nu era nicaieri..l am zarit mai incolo sub fiarele rasturnate cu fata in jos..am inceput sa ridic fiarele de pe corpul lui sperand ca e doar un traumatism minor si este doar inconstient..in acest timp nu am observat hemoragia intensa la nivelul craniului si practic calcam in sangele lui(iertati mi pragmatismul).
Intre timp masina de politie s a oprit si un agent a coborat..scenele ce au uramat sint parca rupte de realitate..omul plangea in hohote si striga:nu se poate..nu se poate..nu i adevarat..

Masina Audi in care am aflat ca era oprea nu a oprit ci a trecut in viteza slalomand printre si peste fiarele ce delimitau gaurile(nu i pot spune santier ca nu era semnalizat deloc corespunzator)..doar niste fiare ca la stadion si 2 indicatoare de ocolire..cu putinq banda galbena..

La scoala de soferi te invata sa pui triunghiul la cel putin 100 m in spatele masinii pentru ca cei ce vin din spate sa aiba timp sa reduca viteza si sa te ocoleasca in siguranta¬aici nu erau 10 pasi de la fiare pina la gaura..daca se respecta macar norma asta,poate ca omul se alegea cu o fractura sau o trauma mai slaba..in schimb a murit..putea fi o masina,un autobuz,orice¬

Omul a murit,era mort deja judecand dupa cantitatea imensa de sange pierduta in cateva secunde..

Oprea traieste cu constiinta impacata si gandul ca nu i s au racit cartofii prajiti in seara aceea nefasta de marti..

Din tufisuri a aparut brusc un dorel cu vesta pe el..probabil paznicul lucrarii..ridica din umeri a doua clase peste tren..si un om a murit pentru cartofii lui oprea.

Nu ma intereseaza ca nu se incadra in categoria oficialitatilor care au sau nu dreptul la escorta..e irelevant..toti grobienii au pe masini lumini sau girofare..dar nu ma pot intreba daca la departamentul politiei rutiere care se ocupa de insotirea coloanelor oficiale nu exista oameni care sa planifice aceste deplasari..sau totul se rezuma la cronologia prajirii cartofilor..

Sper ca cei vinovati sa plateasca cu ani grei de puscarie..oprea va iesi iar cu glasul lui de general de opinca,de desene animate si ii va oferi sotiei politistului un loc de munca la m.a.i

Mi ar placea ca el sa se implice in ancheta si sa i biciuiasca pe procurori de la inaltimea functiei lui savurand cartofii prajiti..sau era seara de CL??

Citeşte şi
Găbiţă Anticorupţie, acuzat de ucidere din culptă în Dosarul Gigină

Gabriel Oprea, supranumit Găbiţă Anticorupţie, a fost trimis în judecată, alături de societatea General MPM

Găbiţă Anticorupţie s-a înfiinţat aseară, la PSD, la Codrin Ştefănescu

Gabriel Oprea, zis şi Găbiţă Anticorupţie în timpul liber, s-a înfiinţat aseară la sediul PSD,

Firea o numeşte bos la Spitalul Filantropia pe protejata lui Găbiţă Anticorupţie

Găbiţă Anticorupţie se întoarce! De data aceasta, în concupiscenţă cu Gabriela Firea. Alexandra Dobre (26

Gabriel Oprea afirmă că Pro România şi PLUS sunt “partide de intelligence”

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a spart faţa realităţii lucrurilor, declarând că partidele foștilor premieri Victor

Gabriel Oprea a mai câştigat timp, proces reluat de la zero

Procesul în care Gabriel Oprea a fost trimis în judecată se va relua de la zero. Este

DNA extinde urmărirea în Dosarul Gigină. Gabriel Oprea, vizat

DNA îi urmăreşte penal pe fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, pe administratorul societății și

Gabriel Oprea este cercetat pentru noi fapte de corupţie

Justiția militară a sesizat DNA, președintele și pe ministrul Apărării. Fostul ministru Gabriel Oprea a

Gabriel Oprea este sub urmărire penală pentru ucidere din culpă

Fostul premier interimar şi ministru de Interne Gabriel Oprea a fost pus oficial sub urmărire

DNA cere preşedintelui urmărirea penală a lui Oprea

Procurorul general Augustin Lazăr cere președintelui Klaus Iohannis în numele DNA începerea urmăririi penale a

Ultimele cinci sau şapte aberaţii ale lui Ion Cristoiu

Principala dificultate azi, cu Ion Cristoiu, este să descâlceşti adevărul de minciună şi să tragi

Share