Bun, anti-Funeriu. Dar de ce?

Share

~Dragos Paul Aligica~

Pornind de la orice standarde  -profesionale sau de bun simt- campania mediatica impotriva “bacalaureatului corect” si a lui Daniel Funeriu nu mai este doar iritanta sau amuzanta. E suprarealista. Stridenta.  Bizara.

RFI

Tehnic vorbind, este auto-destructiva pentru promotorii ei. E prea exagerata si neprofesionista. Pare ceva scapat de sub control. Sau ceva care ascunde altceva in spatele sau. Ceva pare in neregula. Ce?

Nu e vorba doar de ideea de a te pozitiona in contrapondere la ideea de corectitudine, competenta si reforma in invatamant. Chiar si asta, in sine, daca stam sa ne gandim bine, e ceva bizar. Cum poate cineva imagina si pune in practica o campanie anti-examen de bacalaureat corect, pentru a promova…. ce?!

Ce promoveaza campania asta?! Caci orice campanie ce ataca ceva  -adica o campanie negativa- promoveaza implicit altceva. Chiar si cel mai neprofesionist propagandist isi alege temele si directiile in functie de binomul urmator: Ce denigrez  vs. ce sugerez in loc.

O face instinctiv.  E o chestiune de credibiliate. Daca nu una de minim respect de sine. Nici stalinistii si nici hitleristii, in cele mai abjecte campanii, nu uitau sa faca foarte clare marile valori, idei, proiecte, principii pe care le sugerau in loc…

Dar in campania de fata nu lipsa de grija pentru implicatiile negative pentru propagandisti, decurgand din modul in care este construit binomul respectiv, este lucrul cel mai ciudat. Cel mai ciudat pare modul in care e construit atacul la persoana vizandu-l pe ministrul Funeriu… tot pe Contributors

Share