home POLITICA Breşa politică prin care penalii se scurg la DNA

Breşa politică prin care penalii se scurg la DNA

Share

Breşa politică prin care penalii din Parlamentul României se scurg, disciplinaţi, acum, la DNA rămâne deschisă.

În teoria sistemelor entropice, există mai multe principii, pe care le vom enunţa. Mai înainte însă vom explica faptul că orice sistem fizic, inclusiv cele sociale, au o masă, un volum, o energie cinetică şi una potenţială, o rezistenţă maximă la presiune şi aşa mai departe.

1. Principiul masei critice şi rezistei critice: Orice sistem are o masă critică maximă până la care poate rezista la presiunile mediului exterior, dincolo de care intră în implozie.

Sistemul Ticăloşit a avut o rezistenţă critică la presiune. El a rezistat până la o anumită presiune critică maximă exterioară. Aceasta s-a manifestat duminică, după anunţarea primelor rezultate ale votului.

Atunci, a intrat în implozie. Pontanacul a devenit pisicuţ. zgonul, meleşcalcanul, rusul, sârbul şi celelalte jivine aşijderea.

2. Principiul breşei: atunci când se creează o breşă într-un sistem, prin acea breşă intră orice, din mediul exterior care a presat.

Zilele acestea, sub presiunea societăţii civile, Opoziţia politică modifică proprietăţile sistemului politic într-un ritm ameţitor. Breşa politică deschisă acum nu va dura la infinit şi trebuie profitat de această fereastră de oportunitate la maximum.

Breşa politică precedentă de acest tip a fost în decembrie 1989. Ea a fost astupată de CFSN, printr-o lovitură de stat, dată prin deturnarea cursului Revoluţiei din Decembrie 1989.

De aceea, această revoluţie a continuat pe diferite coordonate şi continuă şi acum. În următoarea postare vom vedea ce s-a întâmplat ieri cu Sistemul România.

Share