home POLITICA Bogdan Licu, procuror general interimar, ar fi plagiat, reiese din decizia instanţei

Bogdan Licu, procuror general interimar, ar fi plagiat, reiese din decizia instanţei

Share

Procurorul general Bogdan Licu a pierdut la Curtea de Apel procesul în care voia să oblige Ministerul Educației să-i retragă titlul de doctor, potrivit portalului instanțelor. El poate ataca decizia cu recurs.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Licu a vrut să oblige ministerul să-i retragă titlul, după ce jurnalista Emilia Șercan l-a acuzat că și-a plagiat lucrarea de doctorat, „Corupția – risc major la adresa securității naționale”, coordonată de Gabriel Oprea la Academia SRI.

Este logic să presupunem că Licu, dacă a vrut să i se retragă titlul de doctor, luat pe baza unei lucrări de doctorat, are probleme în acea teză ştiinţiifică. Anume, cele despre care a scris Emilia Şercan, care a avut dreptate: magistratul a plagiat.

Licu a vrut să scape de acuzațiile de plagiat cerând să-i fie retras titlul, iar procesul intentat de el a blocat cercetarea oficială pe care ar fi trebuit să o realizeze Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Procurorul general a suferit în ultimele luni alte două înfrângeri în instanță, în cazul Sorinei, fetița adoptată de un cuplu de români din SUA.

Share