home CORUPTIE, POLITICA Bogdan Chirieac susţine că Gabriela Firea e peste Iohannis ca încredere

Bogdan Chirieac susţine că Gabriela Firea e peste Iohannis ca încredere

Share

După ce şi-a făcut, aşa cum am anunţat anterior, institutul de sondaje, Bogdan Chirieac arată şi de ce şi l-a făcut: ca să manipuleze şi să demobilizeze electoratul, în favoarea PSD.

Argument, institut de sondare a opiniei publice patronat de Bogdan Chirieac, anunţă că Gabriela Firea beneficiază de cea mai mare încredere din partea românilor.

Firmele lui Chirieac au numeroase contracte de publicitate, atât cu Primăria Capitalei, cât şi cu primarii PSD de sector.

Este destul de dificil de înţeles la ce fel de alegeri se referă sondajul comis de entitatea lui Chirieac. Iohannis (care nu mai candidează), este amestecat cu Victor Ponta, care probabil va candida la legislative, cu anonimul Daniel Ionaşcu, mixat cu Ludovic Orban.

Argumentul ar fi probabil că este vorba despre încredere, nu despre intenţie de vot, dar aici este un twix: un politician poate avea încredere 90% şi întenţie de vot 10% – datele sunt irelevante pentru tururile de scrutin ce urmează. Dar ele manipulează şi sunt menite să demobilizeze electoratul Dreptei.

Rezultatele sondajului realizat de institutul lui Chirieac:

Gabriela Firea – 37%

Klaus Iohannis – 34%

Traian Băsescu – 24%

Victor Ponta – 24%

Daniel Ionaşcu – 23%

Marcel Ciolacu – 20%

Dacian Cioloş – 19%

Dan Barna – 18%

Călin Popescu Tăriceanu – 18%

Ludovic Orban – 17%

Ilan Laufer – 9%

Kelemen Hunor – 8%

Sorin Naş – 7%

DCMedia Group, companie în care Bogdan Chirieac este acţionar majoritar, a înfiinţat un institut de sondare a opiniei publice. Acesta se numeşte Argument şi este condus de sociologul Mădălina Hideg, o obişnuită a website-ului DC News.

Share