Bogdan Chirieac crede că PNL va ajunge sub 10% opţiuni de vot

Share

Bogdan Chirieac, jurnalist şi analist apropiat de conducerea PSD, susţine că PNL va ajunge să aiba sub 10%, la alegerile parlamentare.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Presedintele Iohannis a validat azi optiunea motiunii de cenzura si a posibilitatii ca ea sa treaca. Dansul a spus ca Guvernul urmeaza sa fie dat jos. Totusi, pentru că îl avem pe preşedintele Ponta cu noi, ţinând seama că România a plecat în jos economic, ce interes ar avea partidele din opoziţie, PSD, ALDE, PRO România, să schimbe Guvernul?

Prăbuşirea economică va continua, nici nu poate fi altfel. Ce interes ar avea, mai ales că alegerile ar urma să fie la finalul anului ăsta – începutul anului viitor? Lumea nu va uita că lucrurile s-au prăbuşit în vremea PNL-ului, care poate merge sub 10 la sută.

De ce v-aţi risca un mandat de patru ani ca să schimbaţi un Guvern cu câteva luni înainte de alegeri?”, s-a întrebat retoric Bogdan Chirieac, la România TV.

În cel mai recent sondaj de opinie realizat de BCS, PNL este cotat cu 33%, în timp ce PSD are 22,5%.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că ar reprezenta o dovadă de maximă iresponsabilitate depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului, în această perioadă.

„Depunerea unei moţiuni de cenzură în această perioadă este o dovadă de maximă iresponsabilitate. PSD este preocupat, astfel, doar de ceea ce ştie să facă mai bine – de jocuri politice şi combinaţii meschine cu scopul de a da jos un Guvern angrenat într-o bătălie contratimp pentru protejarea vieţii şi sănătăţii oamenilor. O criză politică profundă suprapusă peste o criză sanitară, asta îşi doreşte PSD pentru România! Este aproape de neimaginat cum ar fi arătat ţara noastră în această perioadă cu un Guvern PSD în funcţie”, a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

El a afirmat că este foarte grav ca unii politicieni încurajează încălcarea legilor şi nerespectarea măsurilor de protecţie.

„Sunt aceiaşi vechi politruci care au slăbit timp de trei decenii statul român şi care acum fac tot posibilul pentru că efortul nostru naţional să eşueze. Ba, mai mult, în vreme ce prioritatea noastră este protejarea cetăţeanului şi programul economic care să ducă la reconstrucţie, prioritatea PSD este, în aceste vremuri grele pentru România, culmea, dărâmarea Guvernului, aşa cum a anunţat cu mândrie liderul acestui partid”, a declarat Iohannis.

Şeful statului a subliniat că România are nevoie de resetare şi de reconstrucţie.

Share