home CORUPTIE, ECONOMIE, EVENIMENT, POLITICA Bodu despre OUG pe Codul Fiscal: ne aruncă afară din Europa

Bodu despre OUG pe Codul Fiscal: ne aruncă afară din Europa

Share

Fostul şef al Fiscului, Sebastian Bodu, este extrem de critic la adresa iniţiativei ministrului Finanţelor Publice şi a Cabinetului Dăncilă, de a da OUG de modificare a Codului Fiscal.

Sebastian Bodu: OUG pe Codul Fiscal, un proiect de un comunism feroce

Proiectul guvernului de Ordonanță de urgență privind măsurile fiscal-bugetare este de un comunism feroce. Inclusiv explicațiile aduse de ministrul finanțelor, Orlando Teodorovici, par desprinse din manifestele partidului muncitoresc de la sfârșitul anilor ‘40 ce înfierau chiaburii.

Un astfel de act normativ ne aruncă afară din Europa. Nici măcar Rusia nu ar fi in stare sa conceapă astăzi o asemenea enormitate. Numai într-o singură zi, după anunț, bursa a pierdut 3 miliarde de euro, pierdere care este in mare parte a amărâților pe umărul cărora guvernanții se fac că plâng: mici investitori, cotizanți la Pilonul II, mici oameni de afaceri.

Știrea a făcut înconjurul lumii. A făcut din Orlando, Vâlcov și Dragnea vedete internaționale. Un fel de Petru Groza, Ana Pauker și Vasile Luca ai secolului XXI.

Sebastian Bodu. Băncile au profitat de consumatori

Este adevărat că băncile au profitat de lipsa de informații și de putere de negociere a consumatorilor, impunându-le ani de zile clauze contractuale abuzive. Dar de aici și până la a le suprataxa cu sume ce depășesc profiturile lor e prea mult.

E o nebunie. Pur și simplu le puneți lacătul pe ușă. Nu mai vorbesc de ipocrizia de a le acuza că se îmbogățesc pe seama statului, cumpărând certificate de trezorerie în loc să crediteze consumatorii și mediul de afaceri.

Păi dacă nu vreți ca bancile să vi le cumpere, de ce le oferiți spre vânzare? Uitați să spuneti, domnilor guvernanți, că emisiunea certificatelor face parte din finanțarea deficitului bugetar, pe care l-ați scos deja din limitele admise de Uniunea Europeană. Uitați să spuneti că, fără această finanțare, nu ați avea bani de salarii și pensii. Uitați să spuneți că populația nu se înghesuie să cumpere aceste certificate, iar pe cei care ar fi făcut-o tocmai i-ați lăsat mai săraci, după căderea de ieri a bursei.

Sebastian Bodu: Băncile, dacă ar avea demnitate, v-ar falimenta guvernarea marxist-populistă

Dacă băncile pe care le înfierați cu mânie proletară – culmea, pentru că vă finanțează – ar avea o minimă demnitate, măcar acum, când le-ați pus in genunchi, v-ar boicota certificatele. Ar refuza să vă mai finanțeze.

V-ar falimenta toată guvernarea voastră marxist-populistă. V-ar face să nu mai ieșiți pe stradă de frica multora dintre votanții voștri, ale căror salarii și pensii nu le veți mai putea plăti pentru că Trezoreria ar fi goală.

Dar probabil că băncile vor fi la fel de lașe ca și până acum. Vor încasa și lovitura asta, chit că pe multe le va îngropa. Că așa e în România: capul plecat sabia (guvernamentală) nu îl taie. Și, dacă îl taie, ghinion.

Citeşte şi
Limbajul dublu public a fost o metodă de intoxicare folosită pe larg de URSS. Una
Teo Trandafir nu poate sa doarma noaptea, din cauza ca va trebui sa voteze cumva,
Daca iti propui, oricand si cu orice ocazie face declaratii de presa ministrul Economiei si
Pentru zona euro, necesitatea ajustarii politicilor economice la evenimentele curente este imediata.
~pe cine ajută Prima Casa~Mega Image ar prelua G'market~proteste madrilene contra Papei~Elveţia luptă cu francul
~alarma de criza data de piete~o noua recesiune pare iminenta~incepe furtuna financiara perfecta a lui
~Politia Romana a primit un Lotus~SUA, dependenta de datorii~Cand a downgradat SUA, Standard & Poor's
iderii europeni caută din nou soluţii pentru temperarea crizei datoriilor, randamentele titlurilor de stat ale
Pe Wall Street s-a tranzacţionat cu variaţii de preţ uriaşe (spune Associated Press) pe un
~Liviu Negoita iese din politica~CFR isi va achita datoriile~Majorarea salariilor, posibila~Administratia Clinton a blocat o
Share