home MASS MEDIA, POLITICA Bloggeriţă egipteană, adusă în faţa Curţii Marţiale

Bloggeriţă egipteană, adusă în faţa Curţii Marţiale

Share

Consiliul Suprem al Forţelor Armate din Egipt, autoritatea supremă a acestei ţări în momentul de faţă, a decis aducerea în faţa Curţii Marţiale a unei bloggeriţe de 20 de ani, Asmaa Mahfouz, pentru vina de a fi postat, pe conturile ei de Facebook şi Twitter, mesaje considerate ostile regimului.

The Examiner

Decizia vine să confirme îngrijorările analiştilor media că persecutarea jurnaliştilor şi cenzura continuă în Egipt şi după căderea dictaturii lui Mubarak. De altfel, Consiliul militar avertizase, într-un comunicat, imediat după preluarea puterii, că nu va tolera nicio insultă adusă armatei egiptene.

În postările scrise în reţelele de socializare, Mahfouz pusese la îndoială dorinţa regimului de schimbare, arătând că principalii vinovaţi de crimele comise sub Mubarak sunt protejaţi de generalii aflaţi acum la cârma ţării.

Arestată pe 14 august, bloggeriţa a fost eliberată pe cauţiune, dar urmează să compară în faţă unui tribunal militar, ale cărui verdicte, conform legii egiptene, nu pot fi atacate cu recurs.

sursa: Reporter Virtual

Share