home CORUPTIE, POLITICA Blocurile din Craiova sunt dezinfectate cu solutie pentru grajduri şi coteţe

Blocurile din Craiova sunt dezinfectate cu solutie pentru grajduri şi coteţe

Share

Senatorul liberal Mario Ovidiu Oprea, preşedintele PNL Craiova, solicita anchete în toate instituţiile implicate în „scandalul” privind dezinfecţia blocurilor din Craiova cu o substanţă de uz veterinar.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Preşedintele PSD Craiova, Lia Olguta Vasilescu, a susţinut puternic campania de dezinfecţie cu această substanţă.

„Având în vedere recentul scandal apărut în spaţiul public privind utilizarea de către Primăria Craiova, prin operatorul Salubritate Craiova, a unui dezinfectant destinat grajdurilor sau coteţelor (după evacuarea animalelor) pentru igienizarea scărilor de bloc în timp ce oamenii se aflau în incinte, PNL Craiova solicita public anchete disciplinare ierarhice în toate instituţiile implicate în acest scandal, pentru a se explica modul în care a putut să se producă o astfel de eroare umană, la limita unei catastrofe. Trebuie stabiliţi urgent vinovaţii şi propuse măsuri clare, inclusiv măsuri de răspundere legală dacă acestea se impun”, afirma preşedintele PNL Craiova, într-un comunicat de presă.

El susţine că astfel de atitudini din partea autorităţilor locale pun în pericol vieţile locuitorilor din Craiova.

„Recunoscând personajele implicate, ţinând cont de afinităţile politice asumate public de către acestea, constatăm că fac parte din aceeaşi familie politică (PSD); aşadar, considerăm că avem de-a face cu o ‘reglare de conturi’ între grupuri de interese potrivnice din interiorul PSD, aceste neînţelegeri fiind de natură să pună în pericol vieţile craiovenilor. Condamnăm atitudinea pasivă a primarului Mihail Genoiu care, prin această tăcere suspecta, ne arată fie că este vinovat, fie încearcă să paseze răspunderea în spatele altor actori implicaţi, uitând că este în totalitate responsabil de activitatea regiilor subordonate, mai ales a celor care acţionează pe bază de comandă şi decont că prestatori de servicii pentru Primăria Craiova. Ne aflăm în vremuri cu o încărcătură emoţională deosebită în care orice gest nesăbuit poate duce la producerea unei catastrofe! Dacă această întreagă presiune este gestionata de oameni incompetenţi şi slabi, se poate ajunge foarte repede la o situaţie tragică”, mai spune Mario Ovidiu Oprea.

Aproape 500 de scări de bloc din Craiova au fost dezinfectate, săptămâna trecută, de SC Salubritate SRL cu Aldezin, o substanţă de uz veterinar, folosită în baza unui acord primit de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj, iar acţiunea a fost sistata după ce tot DSP a amendat instituţia, care este autorizată pentru desfăşurarea activităţilor de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare, pentru că nu respecta aria de competenţă.

Potrivit SC Salubritate SRL, până la suspendarea activităţii, echipajele societăţii au efectuat dezinfecţia într-un număr de aproape 500 de scări de bloc din municipiul Craiova, situate în zona centrală şi în cartierul Craiovita Noua, iar în timpul intervenţiei, lucrătorii au constatat că, în cazul unor asociaţii din Craiovita Noua, dezinfecţia avusese deja loc şi fusese executată de către operatori privaţi care au folosit tot produsul Aldezin.

Campania de dezinfecţie cu o substanţă pentru coteţe a fost puternic susţinută de Lia Olguta Vasilescu. Ea a avut numeroase postari pe Facebook în acest sens, şi a reacţionat violent când DSP a sistat operaţiunea.

Citeşte şi
Olguţa Vasilescu = suferinţă. PSD are un scor umilitor în Craiova!

Lia Olguţa Vasilescu are un scor dezastruos. Jurnal de Craiova anunţă că Avangarde, institut condus Read more

Klaus Iohannis a fost întâmpinat la Craiova de mii de craioveni

Mii de craioveni au venit să îl întâlnească pe presedintele Klaus Iohannis. Acesta a fost Read more

Celebra MUIEPSD a ajuns în sfârşit la Craiova şi a plătit taxă de parcare

Celebra MUIEPSD, o maşină cu număr de înmatriculare dedicat înregistrată în Suedia a unui român Read more

Olguţa Vasilescu, fană TelDrum. Str. Râului, crăpată înainte de recepţie

Olguţa Vasilescu este implicată într-un dosar TelDrum deschis de procurorii de la Craiova. Dosarul a Read more

Barack Obama, Traian Băsescu, Petre Ţuţea, Elena Udrea şi Akira Kurosawa printre semnatarii petiţiei Antena 3

Au mai semnat: Mircea Eliade, Elena Udrea, Vladimir Putin, Janis Joplin, Akira Kurosawa şi Dimitrie Read more

Craiova Minima a ajuns în Liga a III-a cam ca Fiorentina si Napoli

parcursul echipei lui Mititelu seamănă izbitor cu cel al Fiorentinei de la începutul anilor 2000

Becali s-a trezit cu sechestru ANAF pe jucatorii Timisoarei

Becali a afirmat că nu a respectat Codul Fiscal când a plătit suma de transfer Read more

Revista presei. Baaklini, cercetat in Dosarul RODIPET

~Norvegia sub teroarea atentatelor~Craiova, Pampas de Romania~Vodafone a pierdut 1 milion de utilizatori~Romania, cele mai Read more

Revista presei. Cum ramane cu Ion Iliescu?

~Adevarul a castigat procesul cu Intact pentru drepturile pe "Enigma Otiliei"~Crin si Ponta, doi de Read more

B-Max, Fordul românesc (BiziDay)

Ford a prezentat la Geneva minivanul B-Max. Maşina va fi făcută în totalitate la Craiova Read more

Share