Berliner Zeitung: Guvernul român este pus pe hoţie

Share

~premierul român Victor Ponta  l-a suspendat pe preşedintele Romaniei, Traian Băsescu ~ duminică, alegătorii decid dacă pun batista pe țambal în privinţa loviturii de stat ~ vizitând o țară sfâşiată ~

Chiar şi câinii stau prăbuşiţi leneşi, moţăind la umbra zidurilor caselor. Ar trebui să fie în jur de 200.000, ei umblă pe străzile oraşului abandonat, uneori stând în cutii de carton şi par să fie periculoşi. Dar acum au capitulat. Sunt 38 de grade Celsius în Bucureşti, soarele îi bate fără milă. Oamenii gem.

something burning

Dar căldura este una clar localizată: Traian Băsescu. Suntem la trei săptămâni după ce Parlamentul l-a detronat. Duminică, românii decid într-un referendum dacă el va reinstalat la Cotroceni sau demiterea sa devine definitivă.

Mulți și-au găsit refugiul în faţa căldurii în munţi sau la Marea Neagră, mulţi vor sta la răcoare în casele lor şi chiar mai mulţi sunt deja îndopaţi cu politică şi politicieni. Dacă merg la urne mai puţin de jumătate dintre alegători, referendumul este considerat un eşec.

Băsescu, fost căpitan de vas în flota comercială română ar putea apoi să se întoarcă la Palatul Prezidenţial Cotroceni, reşedinţa preşedintelui. Opoziţia cheamă la boicotarea scrutinului.

Share