Basescu: N-au ţinut un ziar, dar dădeau lecţii Guvernului

Share

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că mass-media a creat o atmosferă ostilă faţă de reuşitele ieşirii din criză şi că, deşi “nu erau în stare să ţină un ziar”, “corifeii descurajării” dădeau sfaturi Guvernului.

foto: desprepolitica

“Sentimentul meu a fost că o ţară în criză şi cu o cădere cum a avut România, de la +7,4 la -7,4, este o ţară care suportă efectele unei conflagraţii, din punct de vedere al modului cum cetăţenii văd perspectiva, cum îşi văd prezentul, viitorul.

România a trecut printr-un şoc teribil. (…) Ce nu am avut faţă de alte ţări a fost o atmosferă atât de ostilă împotriva reuşitei faţă de ieşirea din criză. Nu este, Doamne fereşte, un atac la mass-media, pe care eu nu am atacat-o niciodată, nici ea pe mine, dar trebuie să vă spun că au creat o atmosferă groaznică. Să treci prin criză cu un popor descurajat, voit descurajat, nu e uşor”

, a declarat Traian Băsescu la o dezbatere organizată de Ziarul Financiar.

El a precizat că nu obliga nimeni mass-media să fie solidară cu politicul, cu Guvernul, cu majoritatea, dar “poate putea fi puţin solidară cu românii”… citeste tot pe Mediafax

Share