home POLITICA Băsescu, huiduit la Băile Tuşnad, în timpul discursului despre autonomie teritorială

Băsescu, huiduit la Băile Tuşnad, în timpul discursului despre autonomie teritorială

Share

Preşedintele Traian Băsescu a fost huiduit, de mai multe ori, sâmbătă, la Băile Tuşnad, de maghiarii prezenţi la Tabăra de Tineret a Universităţii de Vară. Reacţia ungurilor a venit după ce şeful statului a făcut câteva precizări referitoare la autonomie.

“Avem nevoie de creşterea nivelului de autonomie a tuturor localităţilor din România, cu un singur amendament. Nu aplaudaţi până nu vă spun şi amendamentul. Un singur amendament (a revenit Băsescu – n.r.). Egală autonomie la Odorheiul Secuiesc precum la Tulcea sau la Caracal. Şi românii… (întrerupt de huiduielile membrilor UDMR din public – n. r.) …Să ştiţi că dacă mai fluieraţi vă mai spun o dată“, a spus preşedintele României, în timpul dezbaterii de la Tabăra de Vară de la Tuşnad.

Traian Băsescu a spus de două ori, adresându-se către publicuSecui pl care continua să-l fluiere şi să-l huiduie: “România este stat naţional, suveran, independent.”

“O să repet articolul 1 din Constituţie până ce încetaţi”, a spus şeful statului. În discursul său, preşedintele s-a referit şi la abordările extremiste atât din partea maghiarilor, cât şi din partea românilor, şi a spus că aceste lucruri trebuie să fie tratate cu atenţie… citeste in continuare pe Realitatea TV

citeste si:
Tokes i-a transmis lui Traian Băsescu să nu spună niciodată “niciodată” în privinţa autonomiei (Realitatea TV)

Antonescu: La Tuşnad, Traian Băsescu a acţionat ca un candidat abil, şi nu ca un preşedinte (Realitatea TV)
Hrebenciuc: Dacă provoci maghiarii, câştigi voturile românilor din Ardeal (Realitatea TV)
Huiduieli pentru Basescu si Udrea (Romania Libera)
Băsescu îi provoacă pe maghiari de dragul voturilor (EvZ)

Share