Basescu, discurs despre situatia din Republica Moldova

Share

Traian Basescu a tinut un discurs despre situatia din R. Moldova.  In cuvantul sau, presedintele a amintit despre atitudinile ostile ale Regimului Voronin la adresa Romaniei.

“Consider că avem obligaţia să analizăm împreună situaţia din Republica Moldova. Nu am dorit să răspundem la atitudinile ostile de peste Prut în această săptămână, dar asta nu înseamnă că putem să tăcem la nesfârşit. România nu vrea să revendice drepturi asupra unor teritorii pierdute în trecut”, a spus Traian Băsescu.

Basescu: Romania, primul stat ce a recunoscut independenta R. Moldova

“România a fost primul stat care a recunoscut independenţa Republicii Moldova, în anul 1991 şi a fost primul stat care a stabilit relbasescuaţii diplomatice cu guvernul de la Chişinău, chiar dacă teritoriul Republicii Moldova a fost smuls din teritoriul României în trecut.”

Basescu: Valorile europene ar trebui sa se regaseasca le Chisinau

“Trebuie să se ştie că valorile europene pe care le împărtăşeşte astăzi România ar trebui să se regăsească şi la Chişinău. Nu vom accepta ca românii să fie acuzaţi în Republica Moldova doar pentru că sunt români, şi nu vom accepta să fim culpabilizaţi fără motiv. România a sprijinit şi sprijină necondiţionat Republica Moldova”, a explicat şeful statului… citeste in continuare tot

Share