Băsescu despre Antonescu: Speriat de reuşita referendumului, a găsit un loc în braţele PSD

Share

Traian Băsescu, candidatul care a ieşit pe locul întâi în primul tur al alegerilor prezidenţiale, a susţinut în această seară o declaraţie de presă la sediul de campanie. Băsescu a ţinut să le mulţumească milioanelor de români care s-au prezentat la referendum.

În mod spectaculos, chiar ieri, domnul Iliescu spunea că acest referendum este inutil. Iată abordare de om politic. Pentru domnia sa, şi alţii ca el, referendumul este inutil. Pentru mine, referendumul de ieri ne-a arătat drumul pe care românii vor să îl urmeze. Ieri, clasa politică a fost obligată să ia notă de semnalul transmis de români. Un semnal care poate fi interpretat astfel: Domnilor politicieni, de 20 de ani v-aţi asumat toată puterea şi aţi hotărât ce drum se face, ce şcoală se repară, ce investiţii se fac, cui i se măreşte salariul”, a declarat Băsescu.

Băsescu: Încercarea mea de a convinge clasa politică să se autoreformeze a fost o greşeală

Traian Băsescu a mai subliniat că votul de ieri a fost unul istoric, peste 70% dintre “cei care au participat, au dat clasei politice un semnal destul de clar. Acest semnal nu este altul decât: Dacă voi nu aţi fost capabil să vă reformaţi, atunci vă reformăm noi”.

Încercarea mea de a convinge clasa politică să se autoreformeze a fost o greşeală. A fost un eşec. Pentru că a fost greşit să cred că această clasă politică va găsi resurse să se reformeze singură. Aceasbase ptă clasă politică a refuzat în ultimii cinci ani orice angajament legat de propria refomare”, a mai spus Băsescu.

Băsescu despre Antonescu: Ce l-a făcut să devină mult mai puţin exigent?

Candidatul susţinut de PD-L în alegerile prezidenţiale a declarat că acum are explicaţia reacţiei rapide a lui Crin Antonescu din această dimineţă: “Speriat de reuşita referendumului, a găsit un singur loc de refugiu în braţele PSD, acolo unde în niciun caz nu se doreşte o reformă a clasei politice. Domnul Antonescu, prin decizia de astăzi, îmi lasă două nelămuriri: cum a putut de la ziua de ieri, când tuna şi fulgera împotriva mogulilor, să sară azi în braţele protejatului mogulilor. A devenit aliatul de bază al oamenilor mogulilor. Acum câteva zile, Crin Antonescu nu înţelegea şi considera imoral, ilegal şi incorect ca domnul Geoană să facă vizite de taină la Moscova. Ce l-a făcut să devină mult mai puţin exigent?”

Băsescu mai susţine că o astfel de alianţă ar putea fi un eşec pentru România.

O astfel de alianţă, între Crin Antonescu şi PSD, riscă să ne ducă cu 20 de ani înapoi, când PSD făcea ce voia cu instituţiile statului. Crin Antonescu nu are forţă să îi ţină în frâu pe cei de la PSD”, a mai menţionat Băsescu.

Băsescu a spus că nu încearcă nicio alianţă politică pentru 6 decembrie

Trebuie să rămânem parteneri într-un proces de refomă dificil. Este extrem de important ca acest mare început de reformare a statului român să continue. Nu sunt un politician care a făcut compromisuri. Puteam în campanie să am aliaţi toţi mogulii. Am preferat să rămân loial românilor. Nu încerc nicio alianţă politică pentru 6 decembrie. Singurul meu aliat este românul”, a mai declarat Băsescu.

Conform rezultatelor parţiale anunţate de BEC, 32,52% dintre români au votat pentru Traian Băsescu, iar 30,77% pentru Mircea Geoană.

Sursa script: Realitatea TV

Share