home POLITICA Băsescu declanşează procedura pentru un nou referendum

Băsescu declanşează procedura pentru un nou referendum

Share
Traian Băsescu joacă iar şah politic cu USL.
Traian Băsescu joacă iar şah politic cu USL.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat în urmă cu câteva momente că va declanşa procedura de organizare a unui referendum pe aceeaşi temă, cea a referendumului din anul 2009 (parlament unicameral, 300 de parlamentari).

Băsescu a explicat că Legislativul a respins rezultatele referendumului din anul 2009, nerespectând voinţa poporului (parlament unicameral şi 300 de parlamentari) şi declanşând procedura pentru realizarea unui alt proiect de modificare a Constituţiei, despre care şeful statului spune că ar duce la blocarea statului.

Traian Băsescu a explicat că se va orienta, respectând toate procedurile şi termenele legale, în funcţie de reacţia pe care o va avea majoritatea USL la acţiunea sa, ori în funcţie de o eventuală decizie a Curţii Constituţionale de respingere a proiectului USL, neezitând să folosească avantajele validării referendumului cu 30%.

“Un al doilea referendum pe aceleaşi subiecte, din nou validat de popor, ar fi echivalentul unei respingeri totale a clasei politice, inclusiv a celor care au câştigat cu 70%”, a explicat şeful statului.

Share