home POLITICA, Rep. MOLDOVA Basescu catre un parlamentar rus: Va rog sa notati ca Romania nu are niciun fel de experienta in anexarea altor state (HN)

Basescu catre un parlamentar rus: Va rog sa notati ca Romania nu are niciun fel de experienta in anexarea altor state (HN)

Share

Uite de aceea sunt mandru ca am un presedinte ca Traian Basescu. Faptul ca ai un sef de stat cu sange-n instalatie este benefic pentru tine, ca cetatean al acelui stat, ca si pentru statul respectiv in sine. Un presedinte “viral” (cum se spune acum pe Internet), care exista, traieste, are initiativa, reactioneaza, trezeste respectul omologilor sai politici, chiar daca uneori ii enerveaza. Si, mai ales, cu rasul sau mucalit, tranteste sobolanul sub nas exact cui trebuie.

“Romania nu are nici un fel de experienta in anexarea altor state”, a raspuns joi Traian Basescu la intrebarea adresata de un parlamentar rus, membru al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Dupa ce parlamentarul rus Iuri Solonin a spus “Inteleg ca viata politica romaneasca intentioneaza anexarea (Moldovei – n.red.) pentru ca Romania sa devina mai mare”, Traian Basescu a ris si a respins aceasta ipoteza, vehiculata de altfel intens in presa rusa a ultimilor ani.

foto: Antena 2

In aceeasi sesiune de intrebari, Basescu a raspuns interpelarii unui parlamentar din Republica Moldova, spunind ca “Obiectivul Romaniei e ca Moldova sa devina, atunci cand va fi gata, un stat membru al UE. Iar ca obiectiv tactic avem o prioritate in a convinge partenerii din UE sa priveasca la procesul de integrare al Moldovei simultan cu integrarea tarilor din Balcanii de vest”.

“Cred ca este o batalie politica pe care trebuie sa o ducem impreuna. Atentia pe care UE a dat-o procesului de alegeri de curand incheiat in Moldova e o proba ca momentul in care RM va fi considerata un stat candidat nu e foarte departe. Conditia esentiala e ca guvernul proaspat instalat sa aiba linistea necesara continuarii reformelor pe care le-a dezvoltat atat de spectaculos in 2009 si 2010″.

Traian Basescu a participat luni la sesiunea Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, unde a sustinut un discurs axat pe problematica respectarii drepturilor minoritatilor, dupa care a urmat o sesiune de intrebari si raspunsuri… citeste tot aici

Share