home POLITICA Băsescu: Băsişti, mergeţi la vot! Nu lăsaţi ţara pe mâna corupţilor!

Băsescu: Băsişti, mergeţi la vot! Nu lăsaţi ţara pe mâna corupţilor!

Share

Băsescu Băsişti, mergeţi la vot! Nu lăsaţi ţara pe mâna corupţilor!

Băsescu, înainte finalizarea campaniei electorale:

“Mergeţi la vot, indiferent unde vă veţi afla. Românii trebuie să meargă la vot. Ştiu foarte bine ceea ce ştiţi şi dv. – că în România votul nu este obligatoriu, dar în acest moment se trece într-o altă etapă şi ar fi rău pentru viitorul ţării dacă românii n-ar face efortul ca mâine să meargă la vot.

Menţiune specială pentru cei 3,5 milioane de români din diaspora: ei au mai avut o importanţă capitală în continuarea modernizării României, în 2009. Îi rog în mod special pe românii care se află în străinătate să meargă la vot. Ştiu că e un efort suplimentar, ştiu că le cer cheltuieli mai mari decât pentru românii din ţară, dar îi rog să înţeleagă că este esenţial să se prezinte la vot.

Campania electorală se finalizează teoretic azi, la 24, dar tot acest zbucium al spectrului politic, al oamenilor din partide, cetăţenilor simpli se finalizează duminică, prin exercitarea dreptului suveran al românilor de a vota. A fost evident că membrii Guvernului, MAE încearcă să obstrucţioneze votul cetăţenilor români din străinătate.

MAE german a demontat afirmaţiile lui Ponta

Comunciatul de ieri al MAE german, care a demontat afirmaţiile făcute de Ponta, că nu se pot înfiinţa secţii de votare în afara consulatelor onorifice şi ambasadelor României. Ministrul de Exeterne german a utilizat exemplul Turciei.

Am constatat că speranţa mea la numirea dlui. Meleşcanu a fost deşartă. A continuat poziţia incorectă a fostului ministru Corlăţean, încercând să demonstreze că nu pot organiza alte secţii de votare. Este o minciună.

Dincolo de exemplul legat de Germania, sunt scrisori de la primari din Spania şi Italia, care pun la dispoziţie spaţii pentru turul al doilea. Este clar că Guvernul nu a vrut să-i lase pe români să îşi exercite în număr mare dreptul constituţional de a vota.

Duminică discutăm despre viitorul ţării!

Îi chem pe români, pe cei din străinătate în mod deosebit, pentru că au aici copii, părinţi şi se vor întoarce când România le va oferi condiţii de muncă şi de trai. Duminică discutăm despre viitorul ţării. Am informaţii că sunt partide care au decis să nu-şi trimită reprezentanţi în secţii, pentru a încetini viteza de vot. Fac un apel să-şi trimită reprezentanţii, altfel vor contribui la obstrucţionarea dreptului de vot.

În baza art. 80 din Constituţie, m-am adresat BEC, Guvernului şi MAE, cerând găsirea unei soluţii pentru că în turul doi să se poată înfiinţa secţii de votare. BEC a permis MAE să înfiinţeze noi secţii de votare. BEC nu are voie să spună să se facă noi secţii de votare. Art. 12 stabileşte cine are obligaţia aceasta, dar BEC interpretează corect şi în favoarea electoratului şi a Constituţiei art. 34 din Legea pentru alegerea preşedintelui. Unde sunt secţii de votare şi sunt liste permanente e interzisă înfiinţarea de noi secţii de votare. În Diaspora nu există liste permanente. Se pot înfiinţa noi secţii de votare.

MAE şi Guvernul au avut o interpretare obstrucţionistă

Sigur, MAE şi Guvernul au avut o interpretare obstrucţionistă.

În ţară, avem o secţie de votare la circa 900-1000 de cetăţeni cu drept de vot. Numărul actual din diaspora reprezintă o secţie de votare la 10.000 de cetăţeni.

Ameninţările cu puşcăria sunt specifice anilor 50, când domnea Ana Pauker

drept la replică – n-aş vrea ca românii să meargă la vot cu propaganda unuia din candidaţi şi să şi creadă că e adevărat.

În mod repetat, atât candidatul PSD, cât şi politicieni din acelaşi partid, au proferat tot soiul de ameninţări. După ce-şi termină mandatul – Băsescu la puşcărie etc. În ceea ce priveşte ameninţările cu puşcăria: sunt specifice politicienilor din anii 50, când Ana Pauker domnea şi văd că au fost preluate de candidatul PSD la Preşedinţie. Nu va găsi în mandatul meu încălcări de lege. Nu am cerut o locuinţă anume. Unui fost preşedinte trebuie să i se asigure locuinţă şi pază. Atât.

Dacă Victor Viorel Ponta nu vrea să aplice legea, este treaba lui. Nu stau cu căciula în mână la un plagiator. Îmi menţin punctul de vedere că atunci când este faţă-n faţă cu mine e ca un pisicuţ. În acest sens, după ce se termină conferinţa de presă, veţi găsi pe Facebook-ul meu un filmuleţ, să vedem cum e pisicuţul. Inclusiv astăzi, când înţeleg că s-a refăcut USL, prin semnarea unui acord cu Tăriceanu, am înţeles că Regimul Băsescu e odios. Afirm că ce au făcut azi liderii alianţei de stânga este o înşelătorie odioasă.

 

Tăriceanu, ca Agamiţă Dandanache

Cum poţi reînfiinţa USL cu un partid neînregistrat. Că dl. Tăriceanu a ajuns un soi de Agamiţă Dandanache, e pe un pod şi crede că e pe altul, e în faţă cu Chirieac şi îi spune Chifu, dar omul ăsta nu are partid. Mă deranjează falsul, înşelătoria. Să vedem ce a însemnat Regimul Băsescu.

Astăzi văd tandemult Ponta – Tăriceanu. Mi-am început mandatul în decembrie 2004 şi mi-l termin în decembrie 2014. 2004 – 2008 – premier Tăriceanu. 2012 – 2014 – premier Ponta. Şapte ani în care premieri au fost ei.

În 2009 ei au fost la guvernare, iar Ponta în Guvern. Am putut face ce-am făcut în reformele statului doi ani. În rest, am luptat cu oamenii lor. Ura s-a declanşat pe 16 decembrie 2006, când am declarat regimul comunist regim criminal. Dl. Tăriceanu a refuzat trei luni să dea legea ANI şi a trebuit să mă duc în Guvern.

Nu am negociat cu ei Justiţia. Este un regim în favoarea oamenilor. Aşa-numitul regim Băsescu de 10 ani înseamnă şapte ani cu Tăriceanu şi Ponta prim-miniştri şi un an cu PSD la guvernare.

Ponta să-i spună bodaproste lui Boc

A trebuit să revină un guvern Boc, să refacă echilibrele macro făcute praf de un domn căruia îi duduia economia în cap. Eu am scăzut salariile pentru că nu aveam bani, din cauza dezastrului lăsat de Tăriceanu, care ne-a dus la măsuri extreme în 2010, într-o situaţie financiară incredibil de dificilă. Ponta să spună bodaproste că i-a lăsat Boc o ţară echilibrată macroeconomic. Pe sacrificiul lui Emil Boc îşi permite să mituiască o ţară.

Oamenii aceştia, de când sunt împreună, n-au propagat decât ură. Au împărţit ţara în băsişti şi electorat bun. Îi chem pe băsişti să vină la urne duminică şi să le dea o lecţie. Să nu se bucure Victor Ponta de ura pe care o răspândeşte el, oamenii lui şi televiziunile pe care le controlează. Ei reprezintă un grup care ar vrea ca ţara să fie ca înainte de 2004. Responsabilitatea băsiştilor e să nu lase ţara pe mâna lor.

Mergeţi la vot şi nu lăsaţi ţara pe mâna unui grup de corupţi!

Share