home ECONOMIE Băsescu: Amân numirea lui Ovidiu Silaghi

Băsescu: Amân numirea lui Ovidiu Silaghi

Share

• Băsescu: Voi lua o decizie definitivă privind dl. Silaghi vineri, 23 august • Pot să ajung să spun “rău cu rău, dar mai rău fără rău” • Silaghi, un om fără performanţă • Am semne de întrebare cu privire la potenţialul financiar al cumpărătorului • singura soluţie corectă e ca ministrul interimar al Transporturilor să rămână în funcţie măcar până la semnarea contractului •

“Am primit adresa semnată de primul minsitru Victor Ponta, prin care îmi solicită numirea dlui Silaghi în funcţia de ministru al Transporturilor. Ce vă voi spune am spus şi dlui prim-ministru, şi dlui Antonescu, pentru că nu doresc să-i creez prejudicii de imagine dlui Silaghi.

Nu am avut un real succes până acum în obţinerea unei noi nominalizări. Principalul motiv din discuţii a fost istoricul dlui Silaghi la Transporturi, a fost un fel de apă sfinţită, care nici nu a împins, nici nu s-a opus, pe de altă parte am observat ineficienţa totală a dlui Silghi.

Nu a reuşit să mişte măcar un pas-doi pentru deblocarea fondurilor europene. Un om fără performanţă, care nu aduce nimic important ca imagine Guvernului Ponta. Dacă tot ai oportunitatea desemnării unui ministru nou, de ce să nu numeşti un om care să aducă un plus de imagine Guvernului?

Nu mă grăbesc. Pot să ajung la situaţia la care să spun “rău cu rău, dar mai rău fără rău”. Aş putea să primesc o nominalizare pe care nu o mai pot refuza şi care să fie mai proastă.

Cred că e neoportună desemnarea unui ministru care n-a fost implicat în nici un fel în privatizarea CFR Marfă, cea mai mare companie de transport mărfuri din România, strategică în situaţii ce reclamă mişcări ale Armatei, ce are obligaţii asumate în ce priveşte nevoile de transport NATO. De aceea a fost în atenţia CSAT.

Cel de-al doilea argument – să nu numim un ministru ce nu a urmărit procesul, este o altă motivaţie pe ntru care întârzii. Ştim aprecierile extraordinare pe care dl. Fenechiu le-a primit de la dl. prim-ministru asupra privatizării CFR Marfă şi desemnării câştigătorului. Cred că, dată fiind conjuctura de la Transporturi, singura soluţie corectă e ca ministrul interimar al Transporturilor să rămână în funcţie măcar până la semnarea contractului.

Membri ai Cabinetului au vehiculat că se aşteaptă avizul Concerenţei. E o minciună, o intoxicare a Guvernului. Concurenţa avizează post-factum. Dl. prim-ministru trebuie să emită o HG, care să desemnarea câştigătorului şi să dispună începerea proceduri de privatizare, să semneze contractul. Cred că dl. prim-ministru trebuie să-şi asume răspunderea politică, să nu spună peste vreo două luni: “Păi, a fost Silaghi, nu eu am fost!”.

Ştiu că cel care a câştigat caută cu oarecare disperare bani la bănci, să plătească preţul acţiunilor. Din ce va face investiţii să modernizeze compania? Fără rea intenţie sau joc politic, consider că privatizarea CFR Marfă trebuie să fie făcută cu menţinerea responsabilităţii politice de către dl. Victor Ponta.

Mă fac să continuu să reflectez la varianta Silaghi. Legal, ministrul interimar al Transporturilor îşi termină mandatul pe 25 august, iar eu anunţ public că voi lua o decizie definitivă cu privire la dl. Silaghi vineri, 23 august.”

Citeşte şi
Miron Mitrea: „Ponta, instalat cu forța de statul paralel în fruntea PSD”

Miron Mitrea a avut până acum, pe Realitatea Plus, o atitudine parţial decentă. Acum însă Read more

Gabriela Firea e turbată la gratii să fie candidat unic pe Stânga

Gabriela Firea este disperată. Oricum are mari probleme cu Nicuşor Dan. Acum, i-a cerut lui Read more

Victor Ponta ar candida la Primăria Capitalei, susţine Anca Alexandrescu

Site-ul condus de Anca Alexandrescu, Realitatea din PSD, anunţă că „mai mult ca sigur Victor Read more

PSD dezgroapă Cazul Panait, atacându-l pe Victor Ponta VIDEO

Anca Alexandrescu a publicat pe site-ul Realitatea din PSD un material video, în care Victor Read more

Victor Ponta ameninţă făţiş: Hai, amendează-ne, Lucovide!

Victor Ponta a reacţionat violent după ce premierul Orban a anunţat că ar putea fi Read more

Victor Ponta vrea la putere cu guvern de uniune naţională

Preşedintele PRO România, Victor Ponta, a declarat că soluţia pentru perioada critică pe care o Read more

China îl păpuşează pe Ponta. “America, agresoarea României”

China lucrează în România chiar prin politicieni români, aşa-numiţii "idioţi utili". Preşedintele Pro România, Victor Read more

Victor Ponta nu ar mai susţine-o pe Gabriela Firea la Primăria Capitalei

Surpriză pentru Gabriela Firea, din partea lui Victor Ponta. Liderul Pro România s-a răzgândit, anunţa Read more

Victor Ponta bagă cu spaimă. “Viaţa românilor este în joc!”

Pro România, partid condus în continuare de fostul candidat PSD la Preşedinţie Victor Ponta, i-a Read more

Dăncilă îi cere lui Iohannis să îl nominalizeze pe Remus Pricopie

Viorica Dăncilă i-a solicitat lui Klaus Iohannis să îl instaleze că premier pe Remus Pricopie, Read more

Share