Barack Obama, Traian Băsescu, Petre Ţuţea, Elena Udrea şi Akira Kurosawa printre semnatarii petiţiei Antena 3

Share
Janis Joplin was also here! Yeaaah!
Janis Joplin was also here! Yeaaah!

Din dorinţa de a ajuta la consolidarea democraţiei în România, echipa Starea Presei, într-un efort colectiv, a întreprins o acţiune cetăţenească de semnare a petiţiei prin care trei jurnalijdi de la Antena 3, Mihai Gâdea, Mircea Badea şi Adrian Ursu, cer demisia preşedintelui Traian Băsescu.

Sistemul prietenos al website-ului Petitieonline.com ne-a permis să semnăm cu orice nume ne-am imaginat cu putinţă. Indiferent ce i-am propus generoasei platforme informatice a website-ului, aceasta invariabil ne-a răspuns: “Vă mulţumim pentru semnarea petiţiei!”.

Va multumim!

Astfel, pentru încălzire, am început cu Adrian Ionescu din Turnu Severin. Încurajaţi de rezultat, am continuat cu Consuela Semnărescu din Cluj. Apoi ne-am dezlânţuit cu Constantin Brâncoveanu din Buhuşi, însă… ooops! ne-a scăpat aceeaşi adresă de email, consuela.semnarescu@gmail.com, lucru care nu a fost o problemă pentru prietenoasa Petitieonline.com. Ea ne-a mulţumit iarăşi, ca o copiliţă cuminte.

Vă multumim!

Apoi, ne-am pus ingeniozitatea la lucru şi i-am mai semnat, în ordine, pe:

Mircea Eliade din Cugir
Dimitrie Cantemir din Săhăteni
Petre Ţuţea din Craiova
Traian Băsescu din Siliştea-Gumeşti
Vasile Blaga din Ştefăneşti
Antonie Iorgovan din Deda
Ion Iliescu din Ciulniţa
Elena Udrea din Pleşcoi
Eugen Ionescu din Târnăveni
Akira Kurosawa din Reghin
Janis Joplin din Galaţi
Dan Voiculescu din Botniţa
Victor Ponta din Lisa
Adrian Năstase din Rahova
George Becali de la Poarta Albă
Barack Obama din Reşiţa
Vladimir Putin din Bălţi

Galeria foto de mai jos ne stă martor.

nota: sfătuim pe toţi românii să semneze această petiţie de zeci, de sute de ori cu cele mai fistichii nume cu putinţă şi apoi să pună printscreen pe Facebook.

Pentru ca să nu fie nici o problemă, deorece am văzut că administratorii de sistem anonimizează pighiduţii puşi de noi, transformându-i în semnatari care se contabilizează, dar care doresc pudici să-şi păstreze anonimatul – probabil de frica dictatorului Traian Băsescu, am făcut un printscreen după Vladimir Putin ăsta din Bălţi:

Putin din Bălţi

Verificând în urmă dacă toţi pighiduţii noştri au fost anonimizaţi înainte să facem printscreen, l-am descoperit printre semnatarii petiției pe… Victor Viorel Ponta din Bucale și am dat printscreen și la asta:Ponta din Bucale

Ori era cu adevărat Ponta, ori era un pighiduț al altcuiva, care s-a prins de șmecherie, că poţi să-ţi pui şi crocodilul din cadă să semneze petiţia asta. Ca să recapitulăm, cert este că:

cele peste 107.000 de semnături de până acum la această petiţie pot fi trucate copios.

nu ţi se trimite, spre exemplu, un link de confirmare la adresa de e-mail, totuși completată obligatoriu, la care să confirmi că semnezi petiția, deci… e floare-n vânt, nu se verifică deloc valabilitatea e-mail-ului, aşa că adrese ca petre.tutea@gmail.com sau mircea.eliade@gmail.com, ori dimitrie.cantemir@gmail.com ş.a.m.d. dănţuie anonimizate pe petiţia de caricatură a disperatului Dan Voiculescu, care vede cum se-apropie data la care va intra în vigoare noul Cod Penal şi va ajunge la bulău, unde, credem noi, îi este locul.

Share