home ECONOMIE Banca Gutmann premiată din nou de Euromoney

Banca Gutmann premiată din nou de Euromoney

Share

~destinaţia principală pentru familiile de întreprinzători din România~

~Bucureşti, 22 februarie 2012~

Experţi independenţi au clasat din nou Banca Gutmann pe poziţii de top, în cadrul „Raportului Euromoney Private Banking si Administrarea Averii 2012“, realizat anual de către renumita publicaţie financiară internaţională Euromoney. 

de la stânga la dreaptaClive Horwood, Editor Euromoney;  Gordian Gudenus, Senior Partner Bank Gutmann; Jon Culshaw, prezentatorul editiei

Banca Gutmann a reuşit să se impună la un număr total de 17 categorii în Austria şi statele din Europa Centrală și de Est. În România, Gutmann s-a clasat pe primul loc în sectoarele de activitate promovate de bancă – „Servicii de administrare a patrimoniului familial“ şi „Consiliere şi servicii fiscale“. 

În ţara în care se află sediul central al bancii, Austria, Gutmann a obţinut s-a clasat din nou în top, la fel ca în anul 2011, la categoriile „Administrare Relaţii Clienti“ şi „Confidenţialitate şi siguranță“.

Rezultate foarte bune au fost obţinute de instituţia vieneză de tradiţie și la capitolele „Servicii de administrare a patrimoniului familial“ în regiunea Europa Centrală şi de Est, banca fiind prezentă la Bucureşti, Praga şi Budapesta. 

Graţie acestor distincţii banca Gutmann și-a consolidat poziţia de destinaţie principală la capitolul consultanței financiare pentru familiile de întreprinzători. Rezultatul studiului actual are la bază răspunsuri oferite de bănci şi consultanţi financiari din aproximativ 100 de ţări.

Sondajul a fost efectuat în perioada cuprinsă între 5 august şi 26 octombrie 2011.

În România, banca Gutmann s-a clasat pe primele locuri la categoriile „Servicii de administrare a patrimoniului familial“ şi „Consiliere şi servicii fiscale“.

Şi în alte state din Europa Centrală şi de Est, Gutmann a obţinut numeroase poziţii de top. Cu primele trei locuri la capitolul „Servicii de administrare a patrimoniului familial“ în România, Republica Cehă şi Ungaria, banca şi-a confirmat din nou competenţa de bază în domeniul asistenţei acordate familiilor de întreprinzători.

În acest sens, clienţii Gutmann beneficiaza şi de contactele strânse ale băncii cu FBN – Family Business Network („Reţeaua de Asociaţii Familiale“), care s-a impus în mod corespunzător si în Europa de Est – datorita asistenţei oferite de Gutmann.

O importanţă decisivă pentru succes a revenit şi modelului de afaceri promovat de bancă: conservarea şi protejarea patrimoniului clienţilor.

În ultimii 15 ani, banca Gutmann, şi-a extins semnificativ activităţile din Europa Centrală şi de Est. Gordian F. Gudenus, partener al băncii Gutmann şi responsabil pentru activitatea din România:

Suntem prezenţi pe mai multe pieţe din Europa de Est – între care şi la Bucureşti – cunoaştem piaţa în detaliu şi ştim care sunt nevoile clienţilor noştri. Premiul obţinut pentru „Servicii de administrare a patrimoniului familial” în România şi în alte ţări din Europa Centrală şi de Est reprezintă un motiv deosebit de bucurie pentru noi.  Asistenţa acordată familiilor de întreprinzători prezintă o importanţă tot mai mare în această regiune

, afirmă Gudenus.

Ilinca von Derenthall, partener, coordonatoarea departamentului International Private Banking şi membru al consiliului de administraţie al băncii Gutmann a adăugat:

Noile rezultate bune oferite în cadrul Euromoney confirmă modelul nostru de afacere, care simbolizează calitatea durabilă, angajamentul, consistenta şi independenţa în activitatea de asistenţă oferită.

În Raportul actual Euromoney, Gutmann s-a impus la capitolele „Servicii de administrare a patrimoniului familial“ şi „Consiliere şi Servicii Fiscale“ în competiţie cu bănci de top din Romania precum BCR (Erste Bank), BRD (Societé Généralé), ING şi Tiriac Bank (Unicredit).

La fel ca în anul precedent, banca Gutmann s-a impus în Austria, din nou la categoriile „Administrare Relaţii“ şi „Confidenţialitate şi securitate“. În plus, s-a clasat pe locul 2 în ceea ce priveşte „Planificarea pe măsură a patrimoniului“ (Bespoke Wealth Planning), „Planificarea moştenirii şi succesiunii“ şi „Servicii Specializate – Patrimoniu şi moştenirea afacerii“.

În Ungaria, banca Gutmann s-a impus la opt categorii, obţinând astfel cel mai bun rezultat la nivelul CEE: Banca nu a reuşit doar să se claseze în topul clasamentului la capitolele „Planificarea pe măsură a patrimoniului“, „Servicii de administrare a patrimoniului familial“, „Planificare moştenire şi succesiune“, „Confidenţialitate şi siguranță“ şi multe altele.

Şi-a apărat cu succes şi poziţia din top 3 şi în domeniul „Cele mai bune servicii bancare private globale“. În Republica Cehă, banca privată Gutmann a obţinut prima poziţie cu privire la competenţele sale de specialitate: „Servicii de administrare a patrimoniului familial“, „Planificare moştenire şi succesiune“ şi „Servicii fiduciare “.

Clasamentul Euromoney are la bază o evaluare calitativă şi cantitativă a celor mai bune servicii din sectorul Private Banking – cu structurare în funcţie de pieţe şi categorii de servicii.

În acest sens sunt consultaţi ofertanţi de servicii de Private Banking din întreaga lume – printre care se numără bănci şi alte firme de consultanţă.

Acestea oferă atât informaţii cu privire la propria activitate, cât şi evaluări cu privire la competitorii lor („numiri omologe“).

Rezultatul studiului actual are la bază feedback-uri oferite de bănci şi consultanţi financiari din aproximativ 100 de ţări. Sondajul a fost efectuat în perioada cuprinsă între 5 august şi 26 octombrie 2011.

Banca privata Gutmann înfiinţată în anul 1922 este specializată în domeniul administrării de patrimonii şi deţine poziţia de lider de piaţă în Austria.

Aceasta este deţinută în proporţie de 80 de procente de către familia Kahane, iar celelalte 20 de procente sunt controlate de un număr total de nouă parteneri („conceptul de parteneriat Gutmann“).

Prin structura sa specială de conducere, banca simbolizează în mare parte responsabilitatea personală şi o gestionare foarte atentă a riscurilor.

În prezent, banca administrează un patrimoniu în valoare de 13,7 miliarde euro (situaţia la data de 31.12.2011). Din categoria clienţilor Gutmann fac parte întreprinzători din ţară şi străinătate, fundaţii, persoane fizice şi familii cu averi consistente, precum şi investitori instituţionali.

Pentru detalii:
Gordian F. Gudenus                                                   Alex Massaci
Bank Gutmann AG                                                      Bank Gutmann Romania
Tel: + 43.1.502.20.290                                              Tel: +40.21.203.99.14

Share