Bacalbaşa către Iulian Bulai: „Eşti un individ obraznic, clopotarule VIDEO!”

Share

Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a făcut din nou scandal în Parlament, în timpul audierii ministrului propus pentru Cultură, Bogdan Gheorghiu. El a ţipat la deputatul USR Iulian Bulai, pe care l-a făcut obraznic.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„S-a tras şi de Coloana Infinitului cu tractorul, din fericire nu s-a recurs la soluţia explozibililor”, a spus Bacalbaşa, în cadrul audierii, vorbind despre Constantin Brâncuşi.

„Faceţi parte din partidul care a continuat, care a făcut aceste lucruri, domnule deputat”, a punctat imediat Bulai. Bacalbaşa s-a enervat foarte tare şi a început să strige, acompaniat de un alt parlamentar PSD.

„Eşti obraznic! Eşti un individ obraznic, clopotarule! Nu ştiu, de la băieţi cu epoleţi sau în Norvegia, nu ştiu unde băteai clopotele”, i-a spus Bacalbaşa lui Bulai.

Anterior, Bacalbaşa avusese o altă replică suburbană la adresa liberalilor: „Există diverse clase sociale şi fiecare se comportă după cum vine de la mă-sa!”.

Cultura reprezintă o prioritate şi un obiectiv naţional de securitate, a afirmat ministrul propus la Cultură, Bogdan Gheorghiu, la audierile din comisiile parlamentare reunite.

„Mi-am dorit ca Ministerul Culturii să devină o instituţie care să contribuie activ la o mai bună relaţionare a mediului cultural cu întreaga societate, să aibă o politică a porţilor deschise şi să lupte împotriva unor obiceiuri împământenite de enclavizare şi practici încremenite în timp”, a spus Gheorghiu.

El a arătat că „managementul de promovare a fenomenului cultural în România nu a evoluat din anii ’90 până acum”.

„Cultura reprezintă un cumul de domenii şi factori de exprimare artistică cu provocări specifice artistice şi manageriale. Îi dau dreptate domnului senator, fost ministru, Lucian Romascanu, care mi-a spus la audierile trecute că scaunul de ministru al Culturii este unul incomod pentru că provocările pe care le întâmpină sunt unele pe termen mediu şi lung. Lipsa de continuitate a managementului cultural, lipsa de viziune şi rezistenţa la schimbare reprezintă marile probleme cu care se confruntă sectorul cultural”, a menţionat Gheorghiu.

Printre realizările din primele luni de mandat, Bogdan Gheorghiu a amintit înfiinţarea Muzeului Naţional Brătianu şi începerea procedurii pentru deschiderea Muzeului Naţional al Revoluţiei, reluarea procedurilor pentru înscrierea sitului Roşia Montana în lista Patrimoniului Universal UNESCO, dar şi deschiderea, la Târgu Jiu, a Muzeului Naţional „Constantin Brâncuşi”.

Share