Avem declaraţia lui Popa dată în arestul din Indonezia

Share

Repatrierea lui Nicolae Popa îl pune pe Sorin Ovidiu Vîntu în faţa unei noi provocări: să-şi convingă „favorizatul“ să tacă în continuare, atât în legătură cu escrocheria FNI, cât şi cu modul în care a fost întreţinut de SOV pe toată perioada sejurului său în Indonezia, departe de indiscreţiile anchetatorilor români.

foto: opiniatimisoarei

Din păcate, aceasta este o bătălie pe care nu se ştie dacă şi cum o va mai câştiga deoarece fostul director general al Gelsor nu prea mai are alternative. El are deja de ispăşit o pedeapsă de 15 ani închisoare, iar orice declaraţie mincinoasă ar face în procesul de favorizare a infractorului, în care sunt inculpaţi Vîntu, Ţurcan şi Stoian, i-ar aduce un spor de pedeapsă pentru mărturie mincinoasă.

Totodată, Nicolae Popa este conştient că arestarea urmată, ulterior, de extrădarea sa, se datorează în primul rând ezitărilor de ultim moment ale lui Vîntu de a-i trimite în plus câteva „cisterne“ cu bani pentru mituirea autorităţilor indoneziene, în perioada noiembrie 2009-ianuarie 2010.

Dacă în 2009 el primise de la Vîntu, prin intermediari, 225.000 de euro doar în contul firmei sale din Bali, ultima tranşă necesară mituirii unui general fiind de 50.000 de euro, în ianuarie 2010 Vîntu a devenit extrem de suspicios.

După ce i s-a interzis să părăsească România, el a refuzat să mai mergă „pe mâna“ lui Popa, care îi prezentase un plan de evadare bazat pe combinaţii pe care el nu le putea controla şi care-i generaseră mari suspiciuni… citeste tot in Curentul

Share