home POLITICA Aurelian Bădulescu a fost amendat pentru jigniri aduse unui evreu

Aurelian Bădulescu a fost amendat pentru jigniri aduse unui evreu

Share

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a fost amendat de Colegiul director al CNCD cu 5.000 de lei, pentru afirmatiile facute la adresa unui membru al minoritatii evreiesti.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Colegiul director al CNCD a solutionat in sedinta de miercuri o petitie trimisa dupa ce Aurelian Bădulescu a facut, intr-o scrisoare publica, mai multe referiri la adresa unui cetatean apartinand comunitatii evreiesti, se arata intr-un comunicat de presa.

Paragrafele incriminate sunt urmatoarele: ” (…) este evident ca sunteti strain de acest neam si pe cale de consecinta de istoria poporului roman (…) . Recomandarea mea este sa va intoarceti de unde ati venit (…) . Nu va voi saluta cu deosebita consideratie, asa cum este normal, pentru ca nu va bucurati de consideratia mea.

In alta ordine de idei, sunt bucuros, ca oamenii ca dumneavoastra sunt preocupati de subiecte pe care domnia voastra le trateaza, sigur, in calitate de musafir in tara mea”.

Reprezentantii CNCD au apreciat ca scrisoarea „reprezinta discriminare si atinge dreptul la demnitate” conform art. 2 si art. 15 din O.G. nr. 137/2000.

„Colegiul director a aplicat sanctiunea amenzii contraventionale in cuantum de 5.000 de lei”, decizia fiind luata cu unanimitatea voturilor celor prezenti (6), se mai arata in comunicatul citat.

CNCD a fost sesizat dupa ce, in luna martie, Centrul pentru Combaterea Antisemitismului in Romania a atras atentia ca Aurelian Bădulescu intentioneaza sa ceara Consiliului General al Municipiului Bucuresti aprobare pentru amplasarea in Capitala a bustului maresalului Ion Antonescu, iar viceprimarul a transmis un raspuns ofensator catre conducerea MCA Romania.

In scrisoarea adresata lui Marco Maximilian Katz, viceprimarul i se adreseaza acestuia ca si cum nu ar fi roman, desi MCA Romania transmite ca directorul centrului este „cetatean roman, nascut, educat si rezident in Romania”.

„Nu stiu cine si ce va aduce prin Romania, dar este evident ca sunteti strain de acest neam si pe cale de consecinta de istoria poporului roman. Preocuparile domniei voastre contravin evidentei istoriei acestui neam.

Recomandarea mea este sa va intoarceti de unde ati venit si sa ma lasati sa am eu grija de mortii neamului meu. Istoria unui neam este istoria acelui popor (..) „, a scris atunci, printre altele, Aurelian Bădulescu.

Mai mult, pentru ca MCA Romania a transmis scrisoarea in limba engleza, Bădulescu a incheiat-o pe a sa cu un avertisment: data viitoare sa i se scrie in limba romana.

Reprezentantii MCA Romania au cerut atunci primarului Capitalei, Gabriela Firea, sa ia atitudine fata de ceea ce s-a intampat si au sesizat CNCD.

Citeşte şi
CNCD a fost implicat în conflictele şi scandalul din Agerpres

Un responsabil Agerpres a reclamat MediaSind la CNCD, susţinând că este discriminat, ca şi soţia Read more

Aidan White despre Adevarul: “Este absolut reprobabil sa actionezi impotriva jurnalistilor”

Presedintele Federatiei Internationale a Jurnalistilor, IFJ, Aidan White, condamna practicile grupului de presa Adevarul Holding: Read more

EUROVISION: Penibilitatea deciziei CNCD

Motive diferite m-au facut sa intarzii aceasta postare. Decizia CNCD, privind posibila discriminare a concurentilor Read more

CNCD zice ca nu are competenta in chestiunea discriminarii de la Eurovision

In ultimele zile, m-am gandit ca ar fi culmea ca exact acum sa se intample Read more

Blogul lui Iosif este vizitat de functionari din Ministerul Justitiei

... am preluat legatura, Iosif. Iar pentru cine nu intelege ce m-a apucat, ce legatura Read more

Eurovision Romania: un scandal si cateva concluzii

Scandalul Eurovision (ESC) Romania de anul acesta e important pentru dezvaluirile aparute, din februarie incoace, Read more

TVR ar fi dus la CNCD o “hartie uzata, fara valoare probatorie”

Iosif Kiss a depus astazi la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) o sesizare, care Read more

TVR o tine danga ca finala Eurovision Romania s-a desfasurat corect

O sa continuu acum seria de postari, care pornesc de la prezenta lui Iosif Kiss, Read more

Dosarul Kiss – TVR, pentru discriminarea Biondo, discutat astazi la CNCD

Consiliul National pentru Combaterea Discrimarii (CNCD) l-a chemat azi dimineata pe Iosif Kiss, ca sa Read more

Sesizarea catre CNCD s-a transformat in DOSAR

"Am sunat la CNCD si am fost informat ca sesizarea 3398/27.02.2008 s-a transformat in Dosarul Read more

Share