home POLITICA Aşa trece gloria lumii. Iancu, posibil judecător CCR din partea PSD

Aşa trece gloria lumii. Iancu, posibil judecător CCR din partea PSD

Share

Gheorghe Iancu, fostul Avocat al Poporului din timpul loviturii de stat din iulie 2012, pe atunci propulsat de PDL, va fi poate unul dintre cei doi propuşi de PSD judecători la Curtea Constituţională. Poate – pentru că ultima garofiţă pusă pe tapet este Gianu Stan de la Secţia Specială, dar aceasta este o altă poveste, din altă carte.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Gheorghe Iancu, fost avocat al poporului, ar putea fi propunerea PSD pentru funcția de judecător al Curții Constituționale, au declarat surse politice pentru G4Media.ro.

Cealaltă propunere vehiculată este judecătorul constănţean Cristian Deliorga, tutorele Adinei Florea.

Iancu a fost propus să preia această funcție din partea Camerei Deputaților, în locul judecătorului Ștefan Minea, al cărui mandat expiră luna viitoare, numnele său fiind trimis Comisiei juridice a Camerei de către PSD, potrivit surselor citate.

Din 1995 și până în 2000, Gheorghe Iancu a fost secretar general al Curții Constituționale, în 2000 și 2001 a fost consilier de conturi la Curtea de Conturi a României, după care a fost director al Autorității Electorale Permanente. Pe 27 septembrie 2011 a fost numit, de PDL, în funcția de Avocatul Poporului, iar în iulie 2012 a fost demis din această funcție de către USL

Share