home CORUPTIE, POLITICA Armaghedonul UBB

Armaghedonul UBB

Share

Urmatorul armaghedon, mediu ca dimensiuni ale implicatiilor sale, a aparut la inceputul anului 2004. Pe 14 ianuarie 2004, corespondentul la Cluj al cotidianului Romania libera semna un articol despre armaghedonul Universitatii Babes-Bolyai, trimis pe e-mail mai multor redactii.

foto: Dumitru Matiu, Mediafax via NapocaNews

Pe scurt, se pare ca adversarii lui Andrei Marga la sefia acestei institutii de invatamant superior erau cei care l-au atacat, demascand niste posibile ilegalitati, precum si eventualul clientelism al acestuia.

Jurnalistic, Romania libera a procedat bine, pana la momentul in care a inchis subiectul fara sa continue investigatia in profunzime. Orice jurnalist scormonitor ar fi trebuit sa fie curios daca intr-adevar UBB este dominata de o mafie in fruntea careia se afla Andrei Marga si sotia acestuia. Ancheta nu a continuat. Dar primii vinovati sunt “demascatorii” armaghedonisti.

Din momentul in care au dat-o anonima pe Internet, i-au creat purtatorului de cuvant al UBB oportunitatea extrem de comoda sa infirme scurt, iar protagonistilor dezvaluirilor sa decline dispretuitori invitatia de a reactiona la o anonima.

Jurnalistic ar fi fost daca nemultumitii de dictatura lui Marga s-ar fi dus in redactia Romaniei libere cu documente, probe si marturii doveditoare pentru acuzatiile lor si ar fi cerut protectia anonimatului din partea jurnalistilor RL, chestiune de onoare la orice profesionist veritabil din mass-media, care trebuie sa fie pregatit inclusiv sa faca puscarie decat sa-si dezvaluie sursele.

Chiar si in fata editorului sau.

Share