home CORUPTIE, POLITICA Armaghedonul Oligarhilor 83. Debarcarea lui Băsescu

Armaghedonul Oligarhilor 83. Debarcarea lui Băsescu

Share

La ultimul interitlu din Armaghedonul Oligarhilor, revenim la mesajul cel mai important transmis de document: că Moscovavoia eliminarea lui Traian Băsescu atunci când acesta era preşedinte şi de ce anume acest lucru.

Poziţia României, de contestatar public la nivel european şi regional al superiorităţii energetice ruseşti, a provocat o ripostă dură a Gazprom, ce doreşte împiedicarea cu orice preţ a proiectului Nabucco.

Pentru a „tăia pofta“ eventualilor investitori, Moscova nu doreşte ca Marea Caspică să fie folosită pentru tranzitarea unor conducte dintre ţările central-asiatice spre conducte concurente cu ale lor.

În acest scop, Moscova tărăgănează rezolvarea problemei jurisdicţiei asupra Mării Caspice, pe care o împarte cu Kazahstan, Azerbaidjan, Republica Islamică Iran şi Turkmenistan.

Planurile de investiţii ruseşti în infrastructura din Balcani sunt în mod clar direcţionate către Serbia, unde partea rusă şantajează autorităţile de la Belgrad cu posibilitatea recunoaşterii independenţei provinciei Kosovo.

„Conflictele îngheţate“ din Moldova, unde subzistă focarul separatist transnistrean, şi din Georgia sunt întreţinute la foc mic de Moscova tocmai pentru a le folosi ca instrument de şantaj regional, dar şi la un nivel mai larg – geopolitic.

Primul şef de stat din zona Mării Negre care a atras atenţia acestui tip de şantaj a fost actualul preşedinte al României, Traian Băsescu, iar răspunsul prompt al Kremlinului se observă cu uşurinţă în spaţiul politic al României.

„Alianţa ticăloşiţilor“ nu s-a creat din neant. Moscova ştie de ce…

“Poporul” invocat de Băsescu va fi probabil ultima şansă a României – poporul la care se referă indirect şi Eminescu atunci când blamează “pătura superpusă” care a înăbuşit Statul.

Rămâne de văzut în ce măsură inteligenţa colectivă românească va găsi resurse pentru o descărcare energetică majoră, prin vot, care va trece România peste pragul integrării reale în Europa, scuturându-ne de reţelele concrescute în trupul aparatului Statului.

F I N A L 

Share