Armaghedonul Oligarhilor 61. Operatorul Adrian Sârbu

Share

Armaghedonul Oligarhilor 61. Operatorul Adrian Sârbu

Începe acum secţiunea din Armaghedonul Oligarhilor în care este vorba despre Adrian Sârbu, omul care şi-a câştigat locul în rândul mahărilor filmând scene de la Revoluţie cu protagoniştii FSN.

Ironia sorţii face că publicăm această secţiune când Adrian Sârbu este deja în arest preventiv de două luni şi jumătate pentru spălare de bani şi evaziune fiscală.

Operatorul Sârbu Adrian de la Sahia Film, după “Revoluţie”, a fost luat sub aripa protectoare a prim-ministrului de atunci, Petre Roman.

Sârbu a fost numit consilier personal al premierului şi a primit funcţia, cu rang de secretar de stat, de responsabil cu comunicarea şi imaginea în Guvernul Român.

În această calitate, activistul guvernamental organiza echipe şi se ocupa chiar personal cu aruncarea coletelor “României libere” din trenuri sau/şi arderea ediţiilor care se foloseau prea mult de dreptul la libera exprimare, recent dobândit.

În timp ce aruncă ziare din tren, Sârbu sesizează potenţialul afacerilor din domeniul media şi pune bazele ziarului „Curierul Naţional” – primului ziar privat, împreună cu unul dintre fraţii Păunescu.

Renunţă la această investiţie şi se concentrează pe construirea trustului Media Pro: pornirea Agenţiei de presă Mediafax, postul de radio ProFM, televiziunea ProTV.

În 98 cumpăra studiourile Buftea, transformate în Studiourile Media Pro. Dezvoltă o reţea de ziare locale, reviste, tipografie şi distribuţie de presă.

Trustul său a pus bazele unor pepiniere de formare de jurnalişti pentru nevoile interne – Universitatea Media, Colegiul şi Institutul Pro.

Sârbu se lansează în puţine afaceri care să nu aibă legătură cu mass-media, pleiada sa de firme gravitând în jurul imperiului Media Pro.

Zeci de firme deservesc acest imperiu, trăind de pe urma menţinerii lui în viaţă. Sub faţada strălucitoare a Imperiului Sârbu stau însă bine pitite multe istorii cu parfum penal.

Una dintre acestea defineşte cu asupra de măsură cine este omul Adrian Sârbu.

urmează: Armaghedonul Oligarhilor 62. Omul lui Roman a vrut să arunce în aer Balconul Universităţii

Share