Armaghedonul Oligarhilor 46. Corlăţean şi Năstase au sprijinit oamenii Moscovei

Share

Armaghedonul Oligarhilor 46. Corlăţean şi Năstase au sprijinit oamenii Moscovei

În continuare este detaliat capitolul deturnării de către Corlăţean a banilor destinaţi românilor din R. Moldova spre organizaţii potrivnice acestor interese.

Reapare controlul deja cunoscut al Curţii de Conturi pe această deturnare, dar apar şi ONG-urile ieşene controlate de gaşca lui Năstase. Mai ştie cineva despre aceste lucruri acum?

Prezenţa sa atât în interiorul departamentului care aloca banii, cât şi în organizaţiile care primeau banii, reprezintă un conflict clar de interese.

Bugetul Departamentului Românilor de Pretutindeni, condus de Titus Corlăţean, secretar de stat şi purtător de cuvânt al partidului, a fost secretizat de Adrian Năstase, ceea ce a permis fraudele şi suportul mascat al guvernării PSD în favoarea politicienilor creaţi şi sprijiniţi de Moscova.

PSD, prin DRP, a contribuit masiv la susţinerea candidaţilor Moscovei la Chişinău, acordând, pe lângă bani, şi sprijin politic nemijlocit.

Chiar şeful de campanie al Blocului Moldova Democrată, condus de fostul primar al Chişinăului, Serafim Urechean, era un pesedist din Iaşi, Cezar Caluschi, partener de afaceri cu Bogdan Solcanu, fiul senatorului PSD Ioan Solcanu, fostul şef autoritar al Iaşiului.

Agregatul PSD local îi cuprinde pe Tompea, Nechita, Solcanu, la rândul lor direct legaţi de Radu Timofte. Liderul Blocului Moldova Democrată – Serafim Urechean – a susţinut public candidatul Rusiei în Ucraina, Viktor Yanukovici, şi echipa sa rusească.

Iar şeful campaniei lui Yanukovici, trimisul Kremlinului, Gleb Pavlovsky, a fost şi coordonatorul echipei ruseşti de campanie a moldovenilor lui Serafim Urechean.

Potrivit unor surse publice, Urechean este totodată un apropiat al prim-adjunctului SIE, Silviu Predoiu.

Curtea de conturi demască hoţia

Raportul Curţii de Conturi a sancţionat ilegalităţile patronate de Titus Corlăţean, actele de control întocmite în urma verificării Fundaţiei Academice “Petre Andrei” din Iaşi, Asociaţiei Centrul pentru Democraţie din Iaşi, precum şi Asociaţiei Centrul pentru Prevenirea Conflictelor şi Early Warning din Bucureşti – instituţii care au utilizat fonduri destinate românilor de pretutindeni în anul 2004, fiind înaintate organelor de cercetare penală, neavând, pe moment, caracter public.

În timp ce România susţinea în Moldova reţeaua intereselor ruseşti, oligarhii ruşi investeau masiv în obiectivele industriale din România.

urmează: Armaghedonul Oligarhilor 47. ALRO – povestea adevărată

Share