Armaghedonul Oligarhilor 30. Meleşcanul lui Patriciu

Share

Armaghedonul Oligarhilor 30. Meleşcanul lui Patriciu

A vorbi despre cineva şi a-l desfiinţa mutilându-i numele, de exemplu pocindu-l “meleşcanul“, este un lucru cu care nu sunt de acord.

Autorii Armaghedonului Oligarhilor scriu prea mult despre Rompetrol şi rolul acestei organizaţii sub Patriciu şi prea puţin despre rolul altor mari companii româneşti.

Unele dintre ies acum la suprafaţă în anchete penale interesante. Şi nu sunt încă toate. Siveco a fost una. Puteai să spui, în loc de “meleşcanul”, Teodor Meleşcanu şi să aduci mai multe date despre acesta.

E la fel de urât “meleşcanul” ca “udrei” şi “băsescului”. Bleah!

De la începutul lui 2006 asistăm la o adevărată ofensivă a lui Dinu Patriciu în ştergerea responsabilităţii penale personale, cât şi a complicilor săi.

Eforturile sale au culminat prin asaltul asupra guvernării României, care a devenit practic o anexă a consiliului de administraţie Rompetrol.

Teodor Meleşcanu, actual ministru al Apărării, a fost membru în Consiliul de Administraţie al Rompetrol, între 2002 şi 2004.

În condiţiile în care principalul acţionar al Rompetrol, Dinu Patriciu, este nu doar anchetat penal, ci şi într-un litigiu internaţional cu statul român, prezenţa unor oameni în poziţii-cheie din guvern, care au fost remuneraţi de el cu sume importante, ridică serioase semne de întrebare faţă de cât de bine este protejat interesul public în acest litigiu.

Meleşcanu a fost deconspirat recent ca agent securist de celebrul Liviu Turcu, ofiţerul care a fugit în Occident înainte de 1989 (Traian Băsescu l-a numit pe Meleşcanu, mai inspirat poate, “gunoi în costum Armâni”).

Melescanu a fost cel care a legat PNL direct cu partidul lui Putin, semnând un acord cu o organizaţie din Moldova susţinută şi creată de consilierul special al lui Putin, Gleb Pavlovski.

urmează: Armaghedonul Oligarhilor 31. Orban, pudelul care latră

Share