home CORUPTIE, POLITICA Armaghedonul Oligarhilor 29. Rusia, liberalii şi virusul antiamerican

Armaghedonul Oligarhilor 29. Rusia, liberalii şi virusul antiamerican

Share

Armaghedonul Oligarhilor 29. Rusia, liberalii şi virusul antiamerican

Încă din anul 2007 se prefigurau marile jocuri geopolitice de acum, dintre Rusia şi SUA, pe această zonă geografică.

Diferenţa era însă că pe atunci americanii “mergeau pe burtă”, făcându-se că nu le pasă chiar aşa de tare şi făcându-se că se uită în altă parte, în timp ce se prelingeau spre fruntariile lui Putin, iar vectorii Kremlinului strigau pe toate fronturile că România nu are valoare geopolitică.

Azi măcar ştim cum stăm, lupta pentru sfere de influenţă este făţişă, măcar am lăsat măştile deoparte.

Manifestarea cea mai pregnantă se vădeşte în campania (cu note isterice) retragerii trupelor din Irak. În vara anului trecut (n.n.: 2006), Tăriceanu şi liberalii lui Patriciu invocau, pentru a justifica propunerea de retragere a trupelor româneşti din Irak, cazurile Spaniei şi Italiei.

La Madrid şi la Roma guvernele sunt însă socialiste, membre ale grupului socialist din Parlamentul European. Tot grupul stângist european este infestat de virusul antiamerican.

Unul dintre europarlamentarii reprezentativi ai acestui grup este celebrul militant troţkist din Franţa anilor ‘60, Daniel Cohen – Bendit, un fan declarat al Armatei Roşii sovietice.

Grupul socialist european, care tot proclama autonomia europeană faţă de Statele Unite în domeniul politicii externe şi de securitate, este asociat cu grupările comuniştilor şi ecologiştilor, create şi finanţate cu ani în urmă de Uniunea Sovietică, mai exact de o direcţie a KGB.

Iniţiativa retragerii trupelor din Irak, trâmbiţată de Tăriceanu, devoalează afinităţile cu discursul antiamerican şi antioccidental promovat de Rusia în plan european.

Contextul este totodată acela al planului instalării de baze militare americane în România.

Rusia a reactivat reţelele de agenţi de influenţă conservate în România şi astfel a ajuns preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, să afirme că, deja intraţi în NATO, ar trebui să o lăsăm mai moale cu parteneriatul cu Statele Unite.

Finul lui Tăriceanu cerea practic întreruperea parteneriatului strategic cu Statele Unite. Agenta kaghebistă Gisella Vass ar fi fost mândră de nepoţelul ei.

Tot Bogdan Olteanu este cel care trage sforile pentru proiectata întâlnire a lui Tăriceanu cu Putin, preparată deja de o recentă vizită a lui Patriciu în Rusia.

urmează: Armaghedonul Oligarhilor 30. Melescanul lui Patriciu, gunoiul în costum Armâni

Share