Armaghedonul Oligarhilor 24. ACPR. Alfa şi Omega ruşilor

Share

Armaghedonul Oligarhilor 24. ACPR. Alfa şi Omega ruşilor

În acest capitol, continuă prezentarea membrilor ACPR şi personajelor care conduc această structură asociativă patronală.

Alţi membri ai ACPR sunt: Asociaţia Română a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO) – condusă de Laurenţiu Plosceanu; Consiliul Naţional al Patronilor din România (CoNPR) – preşedinte este Mihai Cârciog (între timp, Cârciog a murit); Patronatul Naţional Român (PNR) – condus de controversatul Florian Costache.

Dintre membrii asociaţi, cel mai influent este Asociaţia Română a Băncilor (ARB), condusă de Radu Graţian Ghetea.

Acesta este şi prim vicepreşedinte Alpha Bank, entitate cunoscută ca aparţinând unor oameni de afaceri ruşi, implicaţi în preluarea RAFO Oneşti.

Gheţea este un personaj extrem de influent în lumea bancară, el fiind vreme de 17 ani la Banca Română pentru Comerţ Exterior (BRCE).

Mai mult, Gheţea – în calitate de preşedinte al bancherilor din România – are strânse legături inclusiv cu guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu.

Alţi doi membri asociaţi ai ACPR, cu un rol la fel de important în cercul pentru putere, sunt Iniţiativa Europeană a Mediului de Afaceri (IEMA) – al cărei preşedinte este tot Dinu Patriciu, şi Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) – condusă de Florin Pogonaru.

Patriciu îşi doreşte obţinerea controlului şi în structura CES, ceea ce i-ar conferi o ascendentă în plus asupra guvernului.

Patriciu personifică resurecţia grupurilor ascunse – conspirate până în prezent – care au capitalizat resursele principale economice şi acum îşi asumă la vedere un post comisarial, de control total politic.

Atât actualul premier, cât şi cel care va urma, sunt pioni ai lui Dinu Patriciu. Preocupările sale de resort politic şi social interferează şi cu zona culturală şi a societăţii civile, spaţiu din care se hrăneşte şi se recrutează clasa politică.

Grupări mai mult sau mai puţin vizibile ancorate în zona spaţiului societăţii civile sau în civil au rol de control şi influenţă.

Există legături strânse între astfel de grupări şi politica cinică a Noii Orânduiri Oligarhice, orânduire reprezentată şi ilustrată de Patriciu.

urmează: Armaghedonul Oligarhilor 25. ROMPETROL – garnizoana logistică a grupurilor comisariale

Share