Armaghedonul Oligarhilor 23. ACPR, frăţia „lupilor“ lui Patriciu

Share

Armaghedonul Oligarhilor 23. ACPR, frăţia „lupilor“ lui Patriciu

Despre ACPR s-a vorbit mult în aceşti ani în lumea presei şi s-a scris foarte puţin. Motivul: cine conduce ACPR şi cine face reprezentare pentru organizaţie.

Pe sticlă, îl vedem făcând oficiile tv pe Dan Matei Agathon. Iar aceasta spune multe.

Asociaţiile reunite sub tutela ACPR, condus de Dinu Patriciu, ascund nume influenţe din mediul de afaceri şi politic.

De la înfiinţare, ACPR a fost condus pe rând de fostul vicepremier George Copos – care a renunţat la funcţie după intrarea în Guvern, de Lucian Boghiu – fostul şef al Electrica şi om de încredere al fostului ministru PSD al Economiei şi Comerţului, Dan Ioan Popescu, iar acum de Dinu Patriciu.

Din ACPR fac parte un număr de şapte asociaţii şi alte trei entităţi care sunt membri asociaţi: Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) – este condusă de Ovidiu Nicolescu, personaj cunoscut ca fiind unul dintre oamenii de încredere ai liderului PC, Dan Voiculescu.

La rândul său, Voiculescu este legat de Dinu Patriciu prin afaceri comune în umbra ROMPETROL – fiica sa, Camelia Voiculescu, a câştigat în patru ore 10 milioane de dolari, în ziua marelui tun cu acţiunile de la Bursă.

Îl mai uneşte strâns cu Patriciu şi dosarul penal ROMPETROL.Confederaţia Naţională a Patronatului Român (CNPR) – este condusă chiar de Dinu Patriciu.

Uniunea Generală a Industriaşilor din România (UGIR) – este condusă de George Constantin Păunescu. Relaţia sa apropiată cu ruşii i-a permis lui Păunescu intermedierea, în anii ‘90, a primului acord de colaborare între Rusia şi România.

Confederaţia Patronală a Industriei, Serviciilor şi Comerţului din România (CPISC) este condusă de Lucian Boghiu, (adică de Dan Ioan Popescu).

urmează: Armaghedonul Oligarhilor 24. Alfa şi Omega ruşilor

Share