Armaghedonul Oligarhilor 17. Soare, omul lui Năstase

Share

Armaghedonul Oligarhilor 17. Soare, omul lui Năstase

Ovidiu Soare era şi un “adept total al PSD”, un apropiat al fostului premier Adrian Năstase.

În grupul său de apropiaţi îi mai regăsim pe Victor Opaschi, generalul Carp – fost secretar de stat la MI şi consilier al lui Iliescu, Doru Ioan Tărăcilă, Bebe Ivanovici şi ginerele sau, Virgil Gheorghiu.

Soare este legat atât de Năstase, cât şi de Patriciu, precum şi de celebrul deja colonel Păltânea, cel care s-a îmbogăţit în umbra rafinăriilor Vega şi Astra din Prahova, acolo unde PNL este cel mai puternic.

Ascensiunea lui Patriciu are de-a face cu Păltânea în mod direct. Păltânea este acum cercetat penal. De adăugat că fostul şef al secţiei SRI Prahova era şi o verigă de legătură cu afacerile ruseşti din România.

O parte dintre cei pe care i-a crescut şi plasat Ovidiu Soare în funcţii-cheie conduc, practic, SRI acum.

Aurel Rogojan (colonelul Aurel Rogojan a fost şeful de cabinet al generalului Iulian Vlad, iar ulterior a ajuns consilierul personal al directorului SRI, Radu Timofte)

Generalul Vasile Iancu (fost şef de Contrainformaţii în spionajul lui Ceauşescu, fost numărul doi în SRI, sub conducerea lui Timofte).

Până în 1989, Iancu a fost ofiţer la Direcţia I Informaţii Interne a Securităţii, unde s-a ocupat de sportivii de la cluburile Steaua şi Dinamo.

Păstrat în SRI, Iancu a fost şef al Diviziunii de protecţie a cadrelor, iar apoi şef al Corpului de control al SRI.

Victor Marcu (A absolvit în 1968 Şcoala de ofiţeri de securitate de la Băneasa, iar din martie 1975 a lucrat la Direcţia de Informaţii Externe (DIE) a Departamentului Securităţii Statului)

În perioada 1980 – 1985, a fost şef de birou şi şef de serviciu la U.M. 0103 din DIE, unitate care supraveghea grupurile legionare din Diaspora, iredentismul maghiar şi care se mai ocupa şi de anihilarea emigraţiei ostile regimului comunist.

Între 1985 – 1992, generalul Marcu a condus această unitate, care avea şi sarcini speciale (după 1988, unitatea va fi coordonată de colonelul Ristea Priboi).

După revoluţie, Victor Marcu a fost colonel în cadrul Serviciului de Informaţii Externe, iar în 1992 a fost transferat la SRI şi avansat general maior.

În 1994 a fost numit prin decret prezidenţial adjunct al directorului SRI, iar un an mai târziu a primit încă o stea pe umăr. În cadrul serviciului secret, Victor Marcu a fost şeful Operativului instituţiei.

urmează: Armaghedonul Oligarhilor 18. Măgureanu vs Marcu

Share