home CORUPTIE, POLITICA Armaghedonul Oligarhilor 16. Soare. Securiştii penali

Armaghedonul Oligarhilor 16. Soare. Securiştii penali

Share

Armaghedonul Oligarhilor 16. Soare. Securiştii penaliOvidiu Soare este fiul fostului şef al Poliţiei Ilfov. Tatăl lui Soare a fost în 2003 înaintat la gradul de general de către Ion Iliescu, într-un grup de mai mulţi taţi ai unor personaje importante: actualul lider al PSD – Mircea Geoană; Silviu Predoiu – director interimar al SIE – sau Gheorghe Fulga – directorul demisionar al SIE. Înainte de 1989, Soare a lucrat la Direcţia V a Securităţii, unde a fost unul dintre aghiotanţii lui Nicu Ceauşescu.

La Revoluţie a fost “prezent” la Ministerul Apărării, unde a fost ucisă echipa de uslaşi ai lui Trosca. Apoi, actualul general a dispărut. El a fost ascuns în sediul Secţiei 1 de pe Bulevardul Ana Ipătescu de către căpitanul devenit apoi colonel Emil Secu.

Că mai toţi foştii securişti în 1990, a fost preluat de SRI. În 1991 a făcut o specializare la şcoala de la Grădiştea, iar apoi a început urcarea rapidă în ierarhia SRI. Pentru început, a lucrat la Diviziunea A, iar apoi a ajuns şeful acesteia.

Diviziunea A, numită “Apărarea Constituţiei”, a fost caracterizată de mai mulţi analişti ca fiind continuarea Direcţiei 1 a Se curitatii, cea care se ocupă de urmărirea partidelor politice şi a intelectualilor. La data arestării, Soare era unul dintre cei mai importanţi pioni din SRI, practic, mâna dreaptă a lui Radu Timofte.

urmează: Armaghedonul Oligarhilor 17. Soare, omul lui Năstase

Share