Armaghedonul Oligarhilor 16. Soare. Securiştii penali

Share

Armaghedonul Oligarhilor 16. Soare. Securiştii penaliOvidiu Soare este fiul fostului şef al Poliţiei Ilfov. Tatăl lui Soare a fost în 2003 înaintat la gradul de general de către Ion Iliescu, într-un grup de mai mulţi taţi ai unor personaje importante: actualul lider al PSD – Mircea Geoană; Silviu Predoiu – director interimar al SIE – sau Gheorghe Fulga – directorul demisionar al SIE. Înainte de 1989, Soare a lucrat la Direcţia V a Securităţii, unde a fost unul dintre aghiotanţii lui Nicu Ceauşescu.

La Revoluţie a fost “prezent” la Ministerul Apărării, unde a fost ucisă echipa de uslaşi ai lui Trosca. Apoi, actualul general a dispărut. El a fost ascuns în sediul Secţiei 1 de pe Bulevardul Ana Ipătescu de către căpitanul devenit apoi colonel Emil Secu.

Că mai toţi foştii securişti în 1990, a fost preluat de SRI. În 1991 a făcut o specializare la şcoala de la Grădiştea, iar apoi a început urcarea rapidă în ierarhia SRI. Pentru început, a lucrat la Diviziunea A, iar apoi a ajuns şeful acesteia.

Diviziunea A, numită “Apărarea Constituţiei”, a fost caracterizată de mai mulţi analişti ca fiind continuarea Direcţiei 1 a Se curitatii, cea care se ocupă de urmărirea partidelor politice şi a intelectualilor. La data arestării, Soare era unul dintre cei mai importanţi pioni din SRI, practic, mâna dreaptă a lui Radu Timofte.

urmează: Armaghedonul Oligarhilor 17. Soare, omul lui Năstase

Share