Armaghedonul Oligarhilor 14. Geoană. Credibilitatea SRI, ştirbită

Share

REUNIUNE REGIONALA - PSD - IASI

Ni se narează acum un episod interesant din lupta pentru putere, în care e implicat Mircea Geoană: gen. Ionel Marin a furat de pe biroul lui Coldea, pe atunci prim-adjunctul SRI, nişte notiţe care ar fi fost folosite de Geoană contra lui Băsescu.

Cei trei (Carp, Mitică Iliescu şi Ionel Marin) au scăpat până acum datorită recursurilor foştilor procurori generali din timpul lui Ion Iliescu.

Nu au fost trimişi în judecată până acum, deşi Stănculescu şi Chiţac au fost între timp condamnaţi la 15 ani de închisoare (de la apariţia Armaghedonului Oligarhilor, Mihai Chiţac a murit). Îi aşteaptă însă şi pe ei decizii similare.

Recent, numele lui Ionel Marin a fost pomenit în presa de investigaţii şi dat ca autor sigur al furtului notelor prim-adjunctului SRI, Florian Coldea, folosite apoi de Mircea Geoană pentru a proba aşa-zisa implicare a lui Băsescu în acte de poliţie politică.

“Bileţelele” lui Geoană nu au reuşit să probeze nimic, dar au ridicat mari semne de întrebare referitoare la credibilitatea SRI, scoţând la iveală un mare viciu care poate fi devastator pentru o instituţie a cărei menire este protejarea secretelor.

Toţi aceşti comandanţi şi ofiţeri superiori au motive serioase pentru a se grupa împotriva preşedintelui, deoarece ar avea de executat ani grei de închisoare, pedepse similare celor lui Chitac şi Stănculescu.

Pe lângă aceşti ofiţeri mai sunt şi mulţi alţii prinşi în dosarele lui Dan Voinea. Această elită ofiţerească are toate motivele pentru a lupta din răsputeri.

Deja pe culoarele Parchetului se vorbeşte despre înlocuirea lui Voinea cu Joarză, cel care a avut de fapt rolul de a bloca dosarele Revoluţiei şi mineriadelor.

Dacă în cazul Monicăi Macovei şi a procurorului Ciprian Nastasiu, dar şi a altora de la DIICOT care au anchetat cazuri de spionaj, trădare şi mare infracţionalitate economică, ce implicau nume grele, ca Seres, Nagy, Patriciu, miza a fost evidentă pentru marele public, în cazurile ce privesc justiţia militară acest temei a rămas în umbră, aproape invizibil pentru cei care nu au avut acces la informaţii.

urmează: Armaghedonul Oligarhilor 15. Masoneria kaki

Share