home POLITICA Apar primele suspiciuni de fraudă la USL

Apar primele suspiciuni de fraudă la USL

Share

motto: “Pe valurile schimbărilor sociale, gunoiul iese la suprafaţă” (Ion Iliescu, primăvara anului 1990)

Aşa cum am afirmat aici, PSD, ca şi coaliţia pe care o conduce în prezent, are ca principală caracteristică faptul că simulează în permanenţă că are mai multă putere decât în realitate prin diferite metode: intoxicare media, fraudă, minciună.

• PSD, partidul simulatorilor de putere

Am explicat anterior astfel că niciodată după alegerile din 20 mai 1990 succesiunea FSN – FDSN – PDSR – PSD nu a avut în realitate atât de multă putere cum dădea public impresia că are.

De data aceasta, scorul foarte mare al USL pare greu de explicat, dacă privim lucrurile cu mai multă atenţie. Deocamdată nu există probe, dar credem că ele ar putea să apară în perioada următoare.

Avem în prezent trei articole apărute în EvZ, precum şi nişte clipuri cu microbuze şcolare, în care nişte fantome cu acte de identitate erau plimbate din secţie în secţie de votare, şi cam atât.

• EvZ, 9 decembrie: Turism electoral în Teleorman. Alegători duşi la vot cu microbizele

Alegători din comuna Talpa (jud. Teleorman) au fost duşi la vot, la Secţia 300, cu un microbuz şcolar cu numere de Coniliu Judeţean şi unul particular cu număr de Bucureşti. Nici unul dintre cei duşi «la botul» urnei nu pare să fie persoană cu handicap. Vezi în imaginile de mai jos cum sar, vioi, din maşini: «Ce dacă ne faceţi plângere!».

• EvZ, 11 decembrie: Cea mai mare operațiune USL: „Autoturismul”

Cum funcţionează Operaţiunea «Autoturismul»? Clujenii sunt sunaţi la telefon de către operatorii de [la] un call center al USL. «Bună ziua, mă numesc Alexandra şi sunt de la USL. V-am sunat de la USL şi am vrut să vedem dacă aţi participat la vot. Dacă nu, un coleg poate veni cu maşina după dv.», spune vocea femină care se recomandă de la USL.

În baza acestei discuţii, reporterii au intrat în joc şi le-au cerut operatorilor de la call center-ul plătit de USL să trimită o maşină după ei, în zona Muzeului Etonografic. În nici cinci minute, îşi face apariţia un Opel Vectra de culoare verde, înmatriculat sub numărul CJ 70 MVI.

• EvZ, 12 decembrie: Haiducie cu voturi pe feuda baronului Dragnea: probleme în 75 % dintre secțiile de votare

Ultima sesizare făcută de ARD Teleorman este cea prin care a fost cerută renumărarea voturilor adunate în peste 75% din secţiile de votare din judeţ. Organizaţia a depus şi dovada faptului că cel puţin unele procese-verbale de consemnare a rezultatelor au fost semnate în alb, înainte de trecerea rezultatelor.

«Am depus copii, originalele le-am păstrat! În mod suspect, la multe secţii de votare reprezentantul PP-DD are trecută aceeaşi cifră: suta de voturi. Chiar aşa coincidenţă?! Cifrele din procesele-verbale semnate în alb au fost deci trecute din burtă de unii şi de alţii! Pe baza lor s-au făcut raportările. Avem serioase îndoieli cu privire la corectitudinea datelor», ne-a declarat preşedintele ARD Teleorman, Marian Zlotea, candidat pentru un post de senator.

Nici unul dintre aceste cazuri nu este o noutate în modul de acţiune electorală al acestei grupări, încă de la începutul anilor 90 şi cu siguranţă inclusiv pe 20 mai 1990.

În toamna anului 1992, am publicat în Evenimentul Zilei o anchetă amplă despre felul cum a falsificat FDSN alegerile în judeţul Dolj. În urma acelor fraude imense, pe care nu le-a anchetat niciodată vreun procuror, a ajuns în Parlament Oliviu Gherman, care a devenit preşedinte al Senatului şi a fost ulterior preşedinte de onoare FDSN până în ultima zi a vieţii sale. Aşa se construieşte falsa respectabilitate politică a unora.

Share